Poliesportiu
Esports 18/12/2013

El CTT Balaguer acusa de boicot la Reial Federació Espanyola de Tenis Taula

L'organisme va prohibir la participació d'una de les jugadores estrangeres del club català però va ser permissiu amb altres clubs

àlex Galera
3 min
Els membres del CTT Balaguer, indignats amb la RFTM / FACEBOOK.COM

BarcelonaEl Balaguer Cudós Consultors, un equip de tenis taula femení que competeix a la Primera Divisió Femenina, s'ha convertit en la principal víctima d'una sèrie de despropòsits de la Reial Federació Espanyola de Tenis Taula (RFETM), que ha realitzat uns canvis a la normativa de la competició i que no ha estat capaç d'aplicar-los correctament.

Segons explica l'entrenadora i presidenta del club al Diari Ara, l'Anna Biscarri, "ja no es juga en format de lliga regular, sinó més aviat com una espècie de Copa Davis; es fan concentracions i es juguen dos partits individuals, un de dobles i un altre cop dos individuals". A més, s'ha estipulat que tots els equips han d'alinear dues jugadores espanyoles en el transcurs de cada duel, però el CTT Balaguer va tenir problemes des de la primera concentració amb una de les seves jugadores estrangeres, la Loredana Dorca, que no va poder jugar cap enfrontament perquè els àrbitres no li ho van permetre.

"En cap moment se'ns va dir que la nostra jugadora no podia jugar i a la primera concentració ens van prohibir alinear-la. No tenia sentit perquè la normativa diu que les espanyoles poden jugar dos partits individuals, però en cap cas que no puguin jugar les estrangeres ni que les espanyoles hagin de jugar abans del dobles", confirma Biscarri. Aleshores, després d'assabentar-se que als altres grups de la competició s'havia permès alinear una jugadora estrangera, la presidenta i entrenadora va reclamar al Comitè de Competició de la RFETM la impugnació dels partits.

Però com assegura Biscarri, "la carta no arriba al Comitè perquè una persona de la Federació ens contesta assegurant que no cal que aquesta petició es tingui en compte". De fet, la resposta era la següent: "Ens van dir que nosaltres no ens podíem queixar, sinó que ho havien de fer els equips que s'havien enfrontat contra els que havien jugat amb aquestes jugadores estrangeres. Això crea un precedent, perquè vol dir que es pot incomplir la norma fins que ningú es queixi", destaca.

Però aquí no acaba la discriminació per part de la RFETM. segons anuncia el club. A la segona concentració, que va disputar-se aquest passat cap de setmana a Las Rozas (Madrid), el Balaguer va presentar-se un altre cop amb la seva jugadora estrangera i novament se li prohibeix la participació. La situació es torna completament surrealista quan les integrants del CTT Balaguer s'assabenten que equips d'altres grups han alineat una jugadora estrangera. "Aleshores ens diuen que tenim raó però, com ja havíem entregat la nostra alineació, no ens deixen posar la nostra jugadora", explica.

Després d'aquest nou despropòsit, l'Anna Biscarri va decidir enviar una queixa formal a principis d'aquesta setmana al Comitè de Apel·lació de la RFETM, tot i que ja no hi compta amb rebre cap resposta. De tota manera, té clar que emprendran accions legals: "No deixarem que això s'apagui i anirem al Consell Superior d'Esports perquè han perjudicat al Club a nivell econòmic i de club, perquè les jugadores estan desmotivades. Fins i tot ens plantegem eliminar l'equip d'aquesta lliga". Però per iniciar els tràmits, primer s'ha de rebre resposta per part del Comitè.

Amb tot plegat, Biscarri confessa que la situació és molt greu i injusta. I fins i tot parla de boicot contra el seu equip. "És surrealista; podríem dir que s'està fent una mica de boicot i hi ha una mica de mediocritat per part de la Federació Espanyola per modificar la normativa i no adaptar-la a la competició i per no voler assumir els propis errors", assegura. I afegeix que l'entitat se sent "estafada" perquè no només s'ha perjudicat l'economia del club arran de les costoses concentracions, sinó que també s'ha fet mal a l'estat anímic del club català, que és l'únic equip que s'ha vist perjudicat per una norma malinterpretada i que sembla tenir efectes pràctics només amb el CTT Balaguer.

stats