Esports 06/06/2019

David Gallego, nou entrenador de l'Espanyol

El fins ara tècnic del filial dirigirà el primer equip blanc-i-blau les dues pròximes temporades

Roger Requena
2 min
David Gallego va entrenar l’Espanyol de manera interina al tram final de la temporada 2017-18.

BarcelonaDavid Gallego ja és, oficialment, el nou entrenador del primer equip de l'Espanyol per a les dues pròximes temporades. El fins ara tècnic del filial espanyolista ha sigut escollit pel director de futbol professional, Rufete, com a recanvi de Rubi, que aquest dijous s'ha desvinculat de l'entitat espanyolista. Gallego, que va dirigir cinc partits en el tram final de la temporada 2017-18, quan va ser cessat Quique Sánchez Flores, representa l'aposta per la meritocràcia i el planter. Gallego serà presentat com a nou entrenador del primer equip de l'Espanyol aquest divendres a les 12 h a l'auditori Juan Segura Palomares en un acte exclusiu per als mitjans acreditats pel club.

En els sis cursos que porta a l'entitat, ha sigut campió de Lliga en dues ocasions amb el juvenil A, i va aconseguir un ascens a Segona B amb el filial, l'any després d'haver perdut la categoria en un curs marcat per l'ascens d'alguns jugadors als quals va ajudar a promocionar (Roca, Aarón, Navarro i Melendo). Un dels principals mèrits del preparador de Súria és la seva bona mà a l'hora de formar joves jugadors, ja que, a banda dels mencionats, ha permès a un gran nombre de futbolistes del planter fer el salt al primer equip, com per exemple Jordán, Puado, Álex López, Pipa i Pedrosa, a més de Pol Lozano i Lluís López, que pujaran per contracte el curs vinent amb el primer equip.

Gallego va tenir una dilatada trajectòria com a jugador. El català va arribar a jugar a Primera Divisió amb el Recreativo de Huelva, però també va passar per les files de l'Hospitalet, el Manlleu, l'Hèrcules, el Terrassa, el Còrdova o el Sant Andreu abans de retirar-se al Badalona.

Com a tècnic, va començar la seva carrera al CE Súria abans de recalar el 2013 al RCD Espanyol de Barcelona per fer-se càrrec del juvenil A. Al capdavant de l'equip de Divisió d'Honor va aconseguir dos títols de Lliga i un subcampionat de la Copa de Campions. Durant la campanya 2016-2017 va fer-se càrrec de l'Espanyol B en substitució de Lluís Planagumà. Condicionat per les baixes de jugadors importants i amb una plantilla molt jove, el filial va acabar perdent la categoria. No obstant això, l’any següent la Ciutat Esportiva Dani Jarque es va omplir per celebrar l'ascens a Segona Divisió B després de guanyar al Compostel·la en la promoció d'ascens. Aquest curs ha estat pràcticament immillorable amb l'equip lluitant fins al final per al 'play-off'.

Més enllà dels resultats merament esportius, cal destacar la quantitat de jugadors que han arribat al primer equip després de ser importants tant al juvenil A com a l'Espanyol B. Marc Roca, Melendo, Aarón, Marc Navarro, Pipa, Álex López, Puado, Pedrosa i Lluís López són alguns dels futbolistes que han passat per les mans de David Gallego abans de debutar amb la primera plantilla.

Gallego és un tècnic que aposta per un futbol ofensiu, que intenta generar avantatges i espais des de la possessió sense oblidar-se dels aspectes defensius i que, a més a més, treballa minuciosament l'estratègia. Enèrgic, amb caràcter i amb una gran visió per entendre el joc, el tècnic de Súria es caracteritza per millorar tant el rendiment individual com col·lectiu dels seus grups.

stats