POLIESPORTIU
Esports 11/03/2014

David Moner prepara el seu relleu al capdavant de la UFEC

El president pensa en Gerard Esteva com el seu successor

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaDavid Moner, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ja prepara el seu relleu i pensa en Gerard Esteva, vicepresident de l’entitat i president de la Federació Catalana de Vela, com a successor. Cansat dels atacs a l’autonomia de l’esport català, com la imposició de la llicència esportiva única, i pendent de la seva salut, l’advocat, de 80 anys, considera que cal començar a pensar en la transició. “M’estic plantejant la situació. El que tinc clar és que no voldria que em fessin fora sinó decidir jo quan vull plegar”, diu David Moner a l’ARA.

El mandat del president, que el 15 de juny del 2011 va ser reelegit amb els avals de 65 de les 67 federacions que formen part de la UFEC, no acaba fins al 2017, però ell té decidit iniciar abans el traspàs de poders. “Gerard Esteva és com el meu delfí, una persona jove, dinàmica i amb il·lusió. Té moltes virtuts”, assegura. Els estatuts de la UFEC preveuen la possibilitat de fer el traspàs sense convocar eleccions. Contactat per l’ARA, Gerard Esteva va declinar fer declaracions. “L’únic que puc dir és que el meu mandat a la Federació Catalana de Vela acaba l’any 2017”, va afirmar.

Nascut l’any 1933, David Moner va arribar al càrrec l’any 1996, després de ser president de la Federació Catalana de Natació entre els anys 1977 i 1995. Durant aquests 18 anys l’organisme ha passat de tenir un pressupost de 120.000 euros a gestionar-ne un de 25 milions d’euros. A més, ha sabut incrementar els recursos propis i limitar la seva dependència de les subvencions públiques. Actualment tan sols el 5% dels ingressos depenen de les ajudes institucionals. “Estic orgullós de la feina que hem fet durant aquests anys”, reconeix.

Llicència única i inspeccions

La UFEC està treballant per intentar aturar el projecte de llicència esportiva única que el govern espanyol vol imposar, i va presentar unes al·legacions a Miguel Cardenal, president del Consell Superior d’Esports (CSD), per deixar clar que l’esport federat català s’oposa totalment a aquesta mesura. Segons ha pogut saber l’ARA, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya es reunirà aquest dijous amb els partits amb representació al Congrés per recordar-los que les competències exclusives en matèria d’esport no poden ser modificades per una norma inferior. “Aturar la llei serà impossible, però lluitarem per modificar-la”, diu David Moner, que recorda que la llicència esportiva única vulnera la transferència de competències en matèria d’esport.

Un altre dels cavalls de batalla de la UFEC és la problemàtica sobre les inspeccions de la Seguretat Social, que afecta els clubs i les entitats esportives sense ànim de lucre.

stats