Esports 31/03/2021

Un derbi sense manual d’instruccions (2-2)

El Sabadell i el Girona empaten en un preciós espectacle que es podia haver endut qualsevol dels dos

Jordi Bofill
2 min
Stoichkov i Samu Saiz, en una acció del derbi català

GIRONAEs pot donar per bo el punt que van sumar el Sabadell i el Girona (2-2), tot i que internament es lamentaran. Podria haver guanyat qualsevol dels dos, però finalment només van fer-ho els espectadors perquè l’espectacle va ser brillant. 

Una inofensiva assistència d’Edgar cap a ningú va donar peu a un dels errors individuals –sí, un nou regal– més clars del curs del Girona: Bernardo, quan Juan Carlos ja sortia per atrapar la pilota, va tocar-la lleugerament i la va deixar morta per a Stoichkov, que va evidenciar que ni la condició de pitjor local de la categoria feia menys perillós un Sabadell compromès amb la permanència. De mica en mica els homes de Francisco, que han començat perdent els cinc darrers partits, van anar inclinant el camp, però topaven contra un equip que va pecar d’inexperiència.

Tot el contrari que un Girona que no va construir amistat amb Mackay, el superheroi de la Nova Creu Alta: Samu Saiz encara maleeix les seves grans oportunitats. Els locals, però, tenien les idees més clares i una rematada d’Aarón Rey es va estavellar al pal. A partir d’aquí van arribar els millors instants d’un derbi intens: Gumbau va empatar al límit del descans després d’una jugada de personalitat d’Arnau –el central de disset anys ha donat dues assistències en dos duels–, però Stoichkov tenia pressa per celebrar un doblet.

El descontrol seguia, perquè un penal comès sobre Sylla va permetre a Saiz igualar de nou en l’inici de la represa. És ben bé que en un derbi no hi ha manual d’instruccions. Que l'hi diguin a Saiz, que va quedar bocabadat veient la resposta de Mackay a una acció de fantasia. O a Undabarrena, que va perdonar en l'últim segon. Un final que fa justícia a la imatge dels dos equips.

stats