FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 29/11/2015

Enèsim incendi al Chelsea de Mourinho (0-0)

Diego Costa, suplent, llança el peto d'escalfament a l'entrenador perquè no el treu a jugar i Mourinho li respon dient que és "un privilegiat"

Martí Molina
2 min
L'entrenador del Chelsea, José Mourinho, al camp del Tottenham / GERRY PENNY / EFE

BarcelonaUn nou incendi sacseja el Chelsea de José Mourinho. Si l'equip 'blue' no està completant un bon inici de temporada a la Premier i és a 14 punts del líder, també està tenint problemes interns al vestidor. L'últim exemple ha estat aquest diumenge, durant el partit contra el Tottenham, que ha acabat amb empat sense gols (0-0).

Diego Costa, fitxatge estrella del Chelsea la temporada passada, ha començat el partit des de la banqueta i ha sortit a escalfar-se al segon temps. Però l'entrenador ha preferit que es quedés sense jugar. Una decisió que no ha encaixat bé l'hispanobrasiler, que s'ha tret el peto de mala gana i l'ha llançat cap al seu entrenador.

Mourinho, que no s'ha immutat durant el partit, ha respost amb contundència a la sala de premsa. "Diego [Costa] és un privilegiat perquè ha estat l'últim jugador a quedar-se a la banqueta. Tots els altres hi han passat: el capità Ivanovic; Cahill, que és el segon capità d'Anglaterra; Fàbregas, Pedro i Oscar… Tothom ha estat alguna vegada a la banqueta. I ell és un privilegiat perquè l'he mantingut a l'onze en tots els partits".

Tot i que, després, Mourinho ha volgut treure ferro a l'assumpte i ha dit que no hi havia "cap problema", la polèmica entre el davanter i el tècnic s'afegeix a les moltes d'aquesta temporada al Chelsea, fruit de la mala situació esportiva de l'equip. A la Premier només ha guanyat quatre dels 14 partits disputats –on acumula set derrotes– i és a deu punts de les posicions europees. A l'estiu va perdre la Community Shield (Supercopa d'Anglaterra) contra l'Arsenal (1-0) i va ser eliminat de la Capital One (Copa de la Lliga) a mans de l'Stoke City. L'únic respir el té a la Champions, on és primer del seu grup, tot i que encara no té garantit el passi a la següent ronda.

Mourinho, campió de la Premier la temporada passada, va renovar a principis d'agost amb el Chelsea fins al 2019, però des de llavors tot són problemes. El tècnic va tenir una enganxada amb la doctora Eva Carneiro i la va apartar del primer equip. Després van començar els mals resultats i els enfrontaments contra els àrbitres o contra els periodistes. Mou semblava a la corda fluixa però el propietari del Chelsea, el magnat Roman Abramóvitx, manté la confiança en l'entrenador portuguès.

“Que com puc amb tot això? Treballant. No tinc cap dubte que sortirem d’aquesta situació”, reiterava Mourinho fa uns dies. Aquesta vegada, després de l'empat amb el Tottenham, ha mantingut el discurs i ha dit que marxava "satisfet" amb l'actitud dels jugadors.

stats