VELA
Esports 22/01/2017

"Després de 71 dies, impressiona tornar a veure terra": Dídac Costa encara la recta final de la Vendée Globe

El català, que ocupa la 15a posició de la general de la regata, va doblar divendres a la tarda el cap d'Hornos

Nuria García
2 min
Didac Costa, passant pel cap d'Hornos

BarcelonaEl navegant barceloní Dídac Costa, a bord del 'One Planet One Ocean', ja encara la recta final de la Vendée Globe, la volta al món en solitari a vela sense escales. Tot i que la regata ja té un guanyador, el francès Armel Le Cleac'h, el català va salpar amb l'objectiu d'acabar la prova, una de les més dures del món. I, de moment, va camí d'aconseguir-ho.

Divendres al migdia, 71 dies després de començar l'aventura (per a ell va començar quatre dies més tard a causa d'una inundació que el va fer tornar a port), Costa va doblar el cap d'Hornos, l'últim que li quedava, abans de remuntar l'oceà Atlàntic i arribar al port de Les Sables-d'Olonne, d'on va sortir i on acaba la Vendée Globe.

"Després de 71 dies, impressiona tornar a veure terra i que sigui justament el cap d'Hornos. És un lloc mític en la història de la navegació de vela", assegura el navegant barceloní, que afegeix: "Passar aquest cap és la millor injecció de moral per remuntar l'Atlàntic. La successió de borrasques i l'acumulació d'avaries a les veles i haver-les de reparar m'havien cansat molt els últims dies. Espero trobar aviat condicions més bones que em permetin tornar a reparar dues de les veles i poder-les tenir a punt en l'últim mes de regata".

De moment, Costa és quinzè i en les últimes hores ha aconseguit desempallegar-se una mica de la pressió del francès Romain Attanasio, amb qui lluita per la posició. Dels 29 participants que van prendre la sortida de la cursa el primer cap de setmana de novembre, ja n'hi ha 11 que han abandonat.

stats