VELA
Esports 12/12/2016

30 dies per passar de l'oceà Atlàntic a l'Índic: Didac Costa escala posicions a la Vendée Globe

Després dels problemes inicials que el van retenir quatre dies a port, el català ha deixat de ser el fanalet vermell de la regata

Nuria García
1 min
Didac Costa, passant pel cap de Bona Esperança

BarcelonaDesprés dels problemes inicials, Didac Costa ja ha agafat el ritme de la Vendée Globe. El navegant català, que tan bon punt va arrencar el 6 de novembre va haver de tornar a port a causa d'uns problemes i no va poder tornar a sortir a navegar fins quatre dies més tard, ha aconseguit passar el cap de Bona Esperança, el primer dels tres caps que els participants d'aquesta dura regata en solitari han de deixar per babord abans d'arribar a la meta.

Costa, doncs, 30 dies després de sortir de Les Sables d'Olonne, a la Bretanya, ha abandonat l'oceà Atlàntic i des d'aquest diumenge al matí ja navega per l'oceà Índic, que, segons els experts, és el que té més mala reputació de tots els que s'han de travessar en la Vendée Globe.

El navegant català, malgrat sortir quatre dies més tard que la resta de participants, ha anat escalant posicions. Així, n'ha avançat dues i això, sumat als set abandonaments que hi ha hagut, el fan situar-se en la vintena posició. "Després del que va passar en la sortida, la valoració, de moment, no pot ser més bona. La veritable Vendée comença ara. Afortunadament, he anat agafant confiança en el vaixell després de tots els nostres problemes amb l'electrònica causats primer per la caiguda d'un llamp i després per la inundació de part del vaixell el dia de la sortida. Això era indispensable per afrontar els mars del sud en condicions", ha explicat Costa.

stats