FÓRMULA
Esports 15/04/2016

Llum verda per a Fernando Alonso, que finalment podrà córrer a la Xina

La FIA, que li havia donat permís de forma provisional, ha confirmat aquest divendres que l'asturià serà a la graella de sortida

M.m.
2 min
Fernando Alonso, a la Xina

BarcelonaFernando Alonso podrà córrer finalment al Gran Premi de la Xina de Fórmula 1. El pilot asturià ha rebut el permís definitiu de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) i serà a la graella de sortida de la tercera prova de la temporada. Una notícia esperada, però no menys celebrada per un pilot que segueix amb la seva particular travessia pel desert a McLaren.

Alonso va arribar a mitja setmana a Xangai, on l'esperaven els metges de la FIA per fer-li un primer reconeixement. L'òrgan rector de l'automobilisme va donar el vistiplau provisional al pilot, a l'espera que participés a la primera sessió d'entrenaments lliures –aquest divendres al matí– i se li fes un nou reconeixement mèdic per comprovar que tot seguia en ordre. Així ha estat, i el resultat ha sigut satisfactori per a Alonso.

Tot va començar en la primera cursa de la temporada, amb l'aparatós accident d'Alonso en xocar amb Esteban Gutiérrez. L'asturià va topar amb les tanques de protecció del circuit i va donar dues voltes de campana. El pilot en va sortir pel seu propi peu, tot i que es va trencar una costella i va patir un col·lapse pulmonar lleu. Arran d'això, no va poder participar a Bahrain, fa quinze dies, i estava pendent del vistiplau mèdic per saber si podria ser a la Xina, que finalment ha rebut.

Això sí, amb un asterisc, ja que la FIA ha afegit en el comunicat que si Alonso notés "qualsevol símptoma anormal, el pilot ha estat informat que ha de detenir el seu cotxe immediatament". En el cas que Alonso tingués algun problema durant la jornada del dissabte, el pilot reserva de l'escuderia, el belga Stoffel Vandoorne, ocuparia el seu lloc, sempre que pogués disputar almenys la sessió de qualificació.

Alonso ha acabat la primera jornada d'entrenaments a Xangai en onzena posició, just per davant del seu company d'equip, Jenson Button. L'asturià encara no ha pogut sumar cap punt al campionat i treballa per millorar les prestacions del McLaren, un monoplaça que aquest any s'està mostrant més competitiu que la temporada anterior, tot i que encara és lluny de les posicions capdavanteres de la Fórmula 1.

stats