ATLETISME
Esports 15/02/2015

Florence Kiplagat torna a fer història a Barcelona i rebaixa en tres segons el rècord mundial de la mitja marató

L'atleta kenyana ha creuat la línia de meta després d'1 hora, 5 minuts i 9 segons i ha rebaixat el rècord que ella tenia des de l'any passat

Ara
1 min
Florence Kiplagat, guanyadora de la mitja marató de Barcelona 2015 / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

BarcelonaMés de 15.000 corredors i nombrosos ciutadans han omplert els principals carrers de Barcelona per disputar una 25a edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona que, com la de l'any passat, ha tornat a ser històrica.

L'atleta kenyana Florence Kiplagat ha tornat a rebaixar el rècord mundial en mitja marató que tenia ella des de fa just un any, quan va batre el registre també a Barcelona. L'any passat, Kiplagat va aturar el crono amb un temps d'1 hora, 5 minuts i 12 segons i aquest any ha rebaixat aquell registre en tres segons: 1:05:09.

Però aquest no ha estat l'únic rècord que ha batut l'atleta kenyana, ja que ha creuat el quilòmetre 15 amb un temps de 46:13 i el quilòmetre 20 en 1:01:53, dos rècords mundials més per a ella abans del rècord de la mitja marató.

"En el quilòmetre 11 he vist que podria fer rècord. He hagut de parar dues vegades i recuperar-me una mica. Al quilòmetre 20 m’han dit que anava en temps de rècord i he pensat, què dimonis passa, no m’ho puc creure... Quan faltaven uns metres el meu entrenador m’ha cridat, Vinga! ho pots fer! I m’he dit, doncs som-hi!!! Ha sigut increïble! Gràcies Barcelona per fer-ho possible!", ha dit l'atleta després de creuar la línia de meta.

Han completat el pòdium la irlandesa Elizabeth Lee (1:14:06) i la suïssa Charlotte Karlsson (1:15:25). La primera catalana ha estat la barcelonina María Vasco (1:21:43).

En categoria masculina, el campió ha estat el guineà Tadesse Abraham (1:00:42), que ha aconseguit la seva millor marca personal. El pòdium masculí l’han completat els etíops Getu Feleke (1:00:45) i el seu compatriota Azmeraw Mengistu (1:00:48).

stats