FÓRMULA 1
Esports 05/10/2013

Vettel marca la sisena 'pole' de la temporada al GP de Corea

L'alemany marca el millor temps seguit de Hamilton. Webber és tercer però arrencarà 13è per la sanció que li van imposar a Singapur

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel, al box durant el GP de Corea

BarcelonaSebastian Vettel ja és el pilot d'aquesta temporada que ha aconseguit més 'pole positions'. El pilot alemany ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi de Corea i aquest diumenge (8 hores TV3 i Antena 3) arrencarà des de la primera posició per sisè cop aquesta temporada.

El de Red Bull ha emprat una estratègia similar a la de la cursa de Singapur. A la Q3, Vettel ha sortit ben aviat del box per fer la volta ràpida. Ràpidament s'ha situat primer amb un temps d'1:37.202, i a diferència del que va fer a Singapur, l'alemany ha entrat a boxes però n'ha tornat a sortir. Només per si feia falta un segon intent, per assegurar-se la 'pole'. No li ha fet falta, ja que cap dels seus rivals ha pogut millorar el seu registre.

Qui més se li ha apropat ha estat l'anglès Lewis Hamilton amb el Mercedes. L'anglès està demostrant un bon ritme al traçat de Yeongam, i després de ser el més ràpid durant les primeres sessions d'entrenaments lliures de divendres, aquest diumenge arrencarà des de la primera fila.

El company de Vettel a Red Bull, Mark Webber, ha estat tercer. Tot i això, el pilot australià va ser sancionat després de rebre una reprimenda a Singapur per tornar a boxes damunt del cotxe de Fernando Alonso quan ja s'havia acabat la cursa. Així, Webber perdrà 10 posicions i arrencarà des del 13è lloc.

Per la seva banda, Fernando Alonso ha acabat en la sisena posició i arrencarà cinquè, des de la tercera fila de la graella i al costat del seu company d'equip, Felipe Massa, que ha estat setè, però que aquest diumenge a la graella també guanyarà una posició.

Els que no han tingut gaire sort han estat els McLaren. Tot i que semblava que últimament havien millorat, Checo Pérez i Jenson Button no han pogut lluitar amb els millors i han quedat eliminats a la Q2 (Pérez arrencarà 10è i Button, 11è, ja que els dos guanyen una posició per la penalització de Webber). Els Williams tampoc han pogut ser competitius. Els dos monoplaces de l'escuderia, pilotats per Bottas i Maldonado, han quedat eliminats ben d'hora i no han pogut accedir a la Q2: Bottas ha acabat 17è i Maldonado, 18è.

La graella de sortida del GP de Corea queda doncs de la següent manera:

1 Sebastian Vettel

2 Lewis Hamilton

3 Romain Grosjean

4 Nico Rosberg

5 Fernando Alonso

6 Felipe Massa

7 Nico Hulkenberg

8 Esteban Gutiérrez

9 Kimi Räikkönen

10 Sergio Pérez

11 Jenson Button

12 Daniel Ricciardo

13 Mark Webber (sancionat, perd 10 posicions)

14 Adrian Sutil

15 Paul di Resta

16 Jean-Éric Vergne

17 Valteri Bottas

18 Pastor Maldonado

19 Charles Pic

20 Giedo van der Garde

21 Jules Bianchi

22 Max Chilton

stats