Hermoso, indignada amb la filtració de la seva declaració en seu judicial: "S'han vulnerat els meus drets bàsics"

La futbolista de la selecció espanyola ha dit: "Vam ser campiones del món perquè era l'única manera que ens quedava per ser escoltades, respectades i valorades"

ARA
3 min
Jennifer Hermoso escalfant abans del partit

BarcelonaEl fet que s'hagi filtrat als mitjans de comunicació la seva declaració davant Marta Durántez, la tinent fiscal, ha molestat Jennifer Hermoso, que ha emès un comunicat mitjançant la seva agència de representació, TMJ. En l'escrit s'assegura: "Les contínues filtracions i la falta de garanties impedeixen que la nostra jugadora pugui portar el procés [judicial] amb normalitat". Així, TMJ, considera que "s'han sobrepassat els límits, que s'han vulnerat els drets bàsics de la Jenni i que se l'ha tornat a exposar davant l'opinió pública sense cap classe de consentiment transgredint els seus drets de protecció de dades".

D'altra banda, l'agència de representació apunta que "aquests esdeveniments no només posen en risc la seva salut, sinó que també posen en risc la fiabilitat i independència del procés judicial en el qual tant hem confiat en tot moment". A causa de tot això, Hermoso, el seu equip legal i TMJ han decidit "emprendre diverses accions per protegir i garantir la seva intimitat". Una d'elles ha estat instar els òrgans competents a "prendre mesures contra els responsables de les filtracions i a buscar solucions per garantir la seguretat i la custòdia de les informacions de la causa durant el procés penal".

De fet, el bufet d'advocats que representa Hermoso, Senn, Ferro, Asociados Sports & Entertainment, ha presentat un escrit al jutge de l'Audiència Nacional en què demana que "es garanteixi la privacitat de la víctima i es custodiïn els testimonis i les proves com escau". El titular del jutjat central d'instrucció 1 de l'Audiència Nacional va retirar el 5 d'octubre la documentació, els àudios i les transcripcions del cas de la plataforma a la qual tenen accés les parts, fet que obliga qui vulgui consultar-los a acudir presencialment a l'Audiència Nacional.

Aparició pública d'Hermoso

Aquest comunicat coincideix amb l'aparició pública de l'exjugadora del Barça aquesta matinada, quan ha estat homenatjada pel seu actual equip, el Pachuca mexicà, al Saló de la Fama del Futbol Internacional. Allà Hermoso ha llegit un text d'agraïment en què ha fet referència als fets ocorreguts des que el 20 d'agost l'aleshores president de la RFEF, Luis Rubiales, li va fer un petó presumptament no consentit durant la cerimònia d'entrega de medalles després que la selecció espanyola guanyés el Mundial per primera vegada a la seva història.

"Malgrat que ha passat poc temps, em segueixo preguntant què va ser el que vam fer aquella nit. Vam guanyar un títol, vam fer la volta al món i ens vam convertir en un dels millors equips de la història; però en el fons, vam aconseguir una cosa molt més humana, més transcendental –ha explicat Hermoso–. No vam ser campiones del món per aixecar un trofeu que es queda a les vitrines, rebre una bonificació de compensació o sortir a milers de portades que s'arruguen amb el temps: vam ser campiones del món perquè era l'única manera que ens quedava per ser escoltades, respectades i valorades", ha afegit.

A més, ha considerat que "milions de nenes al voltant del món s'han sentit identificades i protegides per aquest grup de jugadores valentes, compromeses i honrades, que en cada nova passa que han fet sempre han pensat en el futur de totes elles". I ha finalitzat el seu discurs amb la següent proclama: "Vam guanyar en el terreny de joc i fora d'ell per assegurar-nos un esport i una societat inclusiva que ens protegeixi a tots. I a tot el món vull dir-l'hi: s'ha acabat! Soc Jenni Hermoso, soc jugadora de futbol i soc aquella nena que va aconseguir ser campiona del món".

stats