Mundial 2023

Olga Carmona s'emociona en la celebració del Mundial: "El millor dia després es va convertir en el pitjor"

La selecció espanyola ofereix la Copa del Món a 20.000 aficionats citats al recinte de Madrid Río

ARA
3 min
Olga Carmona amb Tere Abelleira durant la rua de les campiones.

BarcelonaFesta multitudinària de les campiones mundials a Madrid. La flamant selecció espanyola femenina de futbol ha ofert la Copa del Món entre aquest dilluns a la nit i aquest dimarts de matinada als aficionats que s'han acostat a la capital de l'Estat. Unes 20.000 persones a Madrid Río –on hi havia el macroescenari per al punt final de la celebració– han vibrat amb la fita històrica del futbol estatal. Olga Carmona, heroïna de la final contra Anglaterra, que va conèixer la mort del seu pare després del partit, ha sigut sens dubte la jugadora més aclamada. Les seves companyes li han fet costat sempre i el públic l'ha animat amb una ovació i càntics amb el seu nom.

La Puerta de Alcalá amb afició de la selecció espanyola.

A les 00.08 hores de dimarts, i malgrat el cansament del viatge, les futbolistes de la roja han saltat a l'escenari de Madrid Río al compàs, entre d'altres, de Coti x Coti, un dels hits del grup català The Tyets. Amb presentacions personalitzades per part d'un dels delegats de la RFEF, han rebut la bogeria d'un públic entregat. "Gràcies pel vostre afecte, pel vostre suport, tot això és vostre", ha dit la capitana Ivana Andrés, la primera a parlar –o a cridar, perquè estava exultant.

"Vull recordar-me de totes les jugadores que no ens han pogut ajudar en aquest Mundial", ha manifestat Jorge Vilda, que ha rebut algun xiulet del públic present, sobretot quan ha fet una breu menció a Luis Rubiales, el seu gran valedor. La tercera a expressar-se ha sigut Carmona, emocionada. "El dia d'avui és molt especial per a tot Espanya, però per a mi també és complicat. Ahir va ser el millor dia de la meva vida i després es va convertir en el pitjor. Estic contenta de poder brindar aquesta alegria. Aquí teniu l'estrella que volíeu, però també recordo les que són al cel acompanyant-nos", ha explicat la lateral del Madrid.

La nota sorprenent de la vetllada ha sigut que cap de les jugadores catalanes de la selecció ha agafat el micròfon per dedicar unes paraules al públic citat a Madrid. La doble guanyadora de la Pilota d'Or, Alèxia Putellas, ha mantingut un paper discret en tota la celebració, sempre al costat de Jenni Hermoso. Tampoc ha parlat la millor jugadora del Mundial i gran favorita per ser la millor futbolista del planeta el 2023, Aitana Bonmatí. Les altres catalanes, Ona Batlle, Laia Codina i Maria Pérez, també s'han mantingut al marge dels parlaments, així com la mallorquina Mariona Caldentey i la basca Irene Paredes. Les úniques futbolistes del Barça que han dit alguna cosa han sigut la portera Cata Coll i la davantera Salma Paralluelo.

Luis Rubiales, amagat en la festa de la selecció espanyola

Per la seva banda, el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Rubiales, s'ha amagat després de ser molt partícip de la festa a la mateixa gespa de Sydney. Sí que ha aparegut a l'escala de l'avió, a l'arribada a l'aeroport, amb el seleccionador Vilda i la capitana Andrés, però s'ha estimat més desaparèixer dels focus en plena polèmica pel seu petó no consentit a Jenni Hermoso durant l'entrega de les medalles del Mundial. No obstant això, el seu nom sí que ha format part de la reflexió de la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que s'ha manifestat de forma contundent quan li han preguntat per tot l'escàndol a La 1: "No vull parlar d'ell, sinó d'elles. Que cap comportament representi el contrari del que representa la victòria en el campionat del món". Rodríguez ha estat present als actes de celebració del campionat.

Les 23 futbolistes i els membres de l'staff tècnic de Jorge Vilda, així com diversos acompanyants privilegiats, han arribat mitja hora abans del que estava previst a Madrid en l'Airbus A35 batejat com a Talento a Bordo que ha travessat el planeta des d'Austràlia. Després d'una rua nocturna –amb més aviat poc seguiment– des de la cèlebre Puerta de Alcalá en un autocar descapotat, l'expedició ha arribat a plaça España i tot seguit ha anat a fer el final de festa a la zona de Madrid Río, a l'esplanada de Puente del Rey, on la RFEF havia organitzat activitats i cinc actuacions de Juan Magán, Camela, Vicco, DJ Michenlo i Farga.

Camela, grup del qual és molt fan Jenni Hermoso, ha cantat Sueño contigo, una de les cançons que ha acompanyat la concentració espanyola als antípodes. La catalana Vicco ha interpretat Nochentera, una peça que sona a totes les discoteques aquest estiu, mentre que Magán ha fet vibrar les futbolistes i el públic amb Bailando por ahí. Però quan l'eufòria s'ha apoderat de l'escenari ha sigut quan Elena Farga ha sortit a cantar Está x venir, la cançó que ha popularitzat la selecció espanyola aquestes setmanes.

stats