Futbol - Lliga de Nacions

Una selecció espanyola tenyida de blaugrana toca la glòria a la Nations League

Els gols d'Aitana i Mariona donen a Espanya el triomf contra França a La Cartuja

2 min
Les jugadores de la selecció espanyola, amb el trofeu de la Nations League

BarcelonaSi el Barça marca el ritme del futbol femení a nivell de clubs, Espanya ho fa a nivell de seleccions. I els dos equips tenen molt en comú, ja que el combinat estatal està format principalment per jugadores blaugranes. De fet, més de la meitat de les que han sortit d'inici a la final de la Nations League juguen a l'estadi Johan Cruyff. Contra França la selecció ha estat clarament superior i s'ha endut el títol amb les dianes d'Aitana Bonmatí i Mariona Caldentey (2-0). És el segon trofeu internacional consecutiu per a Espanya, després del Mundial obtingut a l'estiu.

Les estadístiques eren, a priori, molt contràries a la Roja, perquè mai havia guanyat la selecció francesa en els tretze precedents anteriors (deu derrotes i tres empats). Tanmateix, aquesta vegada partia com a gran favorita i no ha fallat, i ha dominat clarament l'enfrontament. A l'equip titular hi havia Cata Coll, Ona Batlle, Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Salma Paralluelo i Mariona Caldentey. A la segona part ha entrat Vicky López, que d'aquesta manera ha aconseguit el seu primer trofeu internacional en categoria absoluta. L'única que s'ha quedat a la banqueta ha estat Alexia Putellas, que havia entrat a la llista de matinada i amb polèmica pel conflicte que manté amb el Barça per la seva renovació.

Però no era un dia per parlar de polèmiques, sinó de futbol. En una final on Espanya jugava d'amfitriona, ja que la seu de la final era La Cartuja de Sevilla, la pilota sempre ha estat en mans de les jugadores de Montse Tomé, que han obert el marcador a la mitja hora de partit, amb una bona escapada d'Olga Carmona per la banda esquerra. La seva centrada l'ha rematada al fons de la xarxa Aitana, designada la millor jugadora del torneig. "Hem guanyat el Mundial, ara la Nations League. Què més podem demanar? Aquest equip no té sostre!", deia la blaugrana.

Amb aquest marcador s'arribava al descans. No hi ha hagut canvis a l'onze i la segona part ha començat igual que ha acabat la primera. I Mariona, aprofitant una assistència d'Ona Batlle, aquesta vegada centrant des de la banda dreta, feia pujar el segon a l'electrònic. França ha mogut peça i ha fet entrar jugadores de refresc, però ja no ha tingut capacitat per capgirar el marcador. De fet, no ha xutat ni una sola vegada entre els tres pals. Quedava mitja hora llarga de futbol, però el partit estava vist per a sentència. "Sembla fàcil, però us puc assegurar que no ho és", rematava Aitana, instants abans que la seva companya al Barça, Irene Paredes, aixequés el trofeu de campiones de la Nations League.

stats