ESPANYOL
Esports Futbol 27/12/2019

Abelardo, nou tècnic de l'Espanyol

El club aposta pel tècnic asturià per dirigir a l'equip fins a final de temporada

R. Requena / G. Romero
2 min
Abelardo Fernández durant un partit

BarcelonaAbelardo Fernández ja és el nou entrenador de l'Espanyol, amb un contracte fins al final de temporada. L'asturià és finalment l'escollit per reactivar el projecte i revertir la condició de cuer de la Lliga Santander del club blanc-i-blau. El club ha fet oficial l'acord aquest divendres, però la presentació serà dilluns.

L'asturià era el gran favorit de la direcció esportiva. S'havien temptejat alternatives, però sempre com a pla B. El càsting exprés per substituir Pablo Machín s'ha limitat a esperar el sí d'Abelardo, que ja va sonar en la destitució de David Gallego. Abelardo arriba a el club blanc-i-blau acompanyat per dos ajudants Tomás Hervás (segon entrenador) i Iñaki Tejada (analista. L'asturià dirigirà la seva primera sessió d'entrenament el dilluns 30 de desembre a la Ciutat Esportiva Dani Jarque en horari per confirmar.

L'exfutbolista del Barça torna a les banquetes després de mig any d'inactivitat, des que va anar-se'n de l'Alabès. El seu debut serà contra el Barça d'Ernesto Valverde en el derbi barceloní de Lliga que es disputarà el 4 de gener. Un escenari més simbòlic que transcendent, per la rivalitat i la diferència d'objectius, ara més evident. El calendari real començarà el dia 12 a la Copa del Rei al camp del San Sebastián de los Reyes.

Canvis i números

Rufete i la resta de responsables esportius entenen que la transició futbolística serà notable. L'Espanyol passarà de la defensa amb tres centrals i dos carrilers a les bandes al 4-4-2 dels equips del Pitu. Els seus conjunts sempre han estat reconeixibles a partir de l'aposta per la solidesa en camp propi i per poblar la zona de creació. L'Espanyol necessita defensa (té els pitjors números del campionat domèstic, amb 34 gols encaixats) i resultats, especialment resultats. L'efecte Machín va limitar-se a mantenir la bona dinàmica a Europa. El balanç a la Lliga ha estat de 5 punts d'un total de 30 possibles. Els de Cornellà-El Prat en sumen 10 a la classificació general. Tenen a menys de dos partits la salvació (5 punts) i el Celta (4), el primer equip que ocupa posicions de descens.

Que el marge de millora a tots els nivells sigui tan gran convida a l'optimisme. L'Espanyol no ha sabut refer-se de les sortides d'aquest estiu de Mario Hermoso i Borja Iglesias. El talent no s'ha traduït en rendiment. S'espera que Abelardo sigui l'aposta definitiva. Serà, a falta de la firma, el tercer entrenador d'aquesta temporada. És la novena vegada que es repeteix aquesta situació a les files periquites. El primer cop que va passar va ser el 1954-55, amb Alejandro Scopelli, José Espada i Odilio Bravo. Aquesta situació es va repetir els cursos 1960-61, 1961-62, 1988-89 (aquests dos van acabar amb descens a Segona), 1991-92, 1996-97 i 2002-03. L’últim precedent va ser fa una dècada, el curs 2008-09, amb Tintín Márquez, José Manuel Esnal Mané i un Mauricio Pochettino que, tot i ser econòmicament inassumible, era el gran desitjat per l’afició.

stats