Espanyol
Esports Futbol 17/04/2015

L'Espanyol no tanca el partit i acaba empatant contra el Llevant (2-2)

Els periquitos desaprofiten un grapat d'ocasions al segon temps i Víctor Casadesús, al minut 87, iguala el marcador. Caicedo, abans del descans, havia desfet l'empat dels gols de Lucas, primer, i Simão Mate després

Javi López intenta prendre la pilota a Kalu Uche durant el Llevant-Espanyol

BarcelonaL'Espanyol ha marxat del Ciutat de València amb un regust amarg al paladar, i amb només un punt més al caseller, tot i haver acumulat mèrits i ocasions per sumar-ne tres i plantar-se a tocar de la setena plaça. Els periquitos s'han avançat en dues ocasions en el marcador, amb els gols de Lucas Vázquez i Caicedo, però han vist com Simão Mate dos minuts després del 0-1, i Víctor Casadesús, a tres del final, igualaven les coses i deixaven el duel en 2-2. El resultat manté l'Espanyol en una zona còmoda, però a quatre punts de les posicions de somiar en Europa, mentre que treu el Llevant provisionalment de les posicions de descens.

L'amargor del resultat no ha vingut, precisament, pels primers minuts de partit. A l'Espanyol li ha costat entrar en dinàmica, trobar-se còmode, i ha patit en l'arrencada local. La necessitat de puntuar del Llevant l'ha fet més agressiu des del principi, amb diverses aproximacions. Però el primer a colpejar ha acabat sent l'Espanyol, que ha obert el marcador amb un gol de Lucas Vázquez, que ha recollit un refús de Mariño, que no havia pogut blocar el xut de Víctor Sánchez després d'una bona acció de Sergio García. L'alegria visitant, però, ha durat poc perquè Simão Mate ha empatat tres minuts després, al 21, amb un gol de cap. L'acció ha sigut protestada pel conjunt periquito, perquè s'ha generat en un córner que no ho era, perquè Héctor Moreno no havia sigut l'últim a tocar la pilota, com ha cregut l'assistent.

El primer temps s'ha equilibrat, ha rebaixat el to dels primers minuts i ha entrat en una fase de poca producció. L'Espanyol, però, tenia el control i se sentia segur. I, en l'última acció del primer temps, Sergio García ha avançat fins al pic de l'àrea, on ha trobat Víctor Álvarez, que ha filtrat una passada perquè Caicedo engaltés un remat i el colés a l'escaire. Durant la celebració s'ha xiulat el descans.

Amb l'1-2, l'Espanyol, amb la lliçó apresa d'altres dies, ha intentat no abaixar el ritme de joc i ha anat a buscar la sentència. Víctor Sánchez no arriba a una assistència de Sergio García, Mariño refusa un remat de Víctor Álvarez, Stuani falla en l'un contra un i Lucas Vázquez xuta massa desviat. Han sigut les quatre ocasions més clares per matar el partit.

Però l'Espanyol no ho ha fet i ha acabat lamentant l'orgull local, que ha trobat el gol de l'empat en l'única acció clara del segon temps. Juanfran penja una pilota a l'àrea, que Kalu Uche converteix en una assistència a Víctor Casadesús, que fa una volea i bat Casilla. El gol ha animat el Llevant, i l'Espanyol ha acabat demanant l'hora.

Fitxa tècnica

Llevant: Mariño; Juanfran, Iván López (60', José Mari), Vyntra, Toño; El Zhar (74', Víctor Casadesús), Simão Mate (60', Rubén García), Camarasa, Morales; Kalu Uche, Barral.

Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Javi López, Víctor Sánchez, Lucas Vázquez (84', Mattioni), Víctor Álvarez (71', Montañés); Caicedo (61', Stuani), Sergio García.

Gols: 0-1, Lucas Vázquez (18'). 1-1, Simão Mate (21'). 1-2, Caicedo (45'+1'). 2-2, Víctor Casadesús (87').

Àrbitre: Melero López.

Targetes grogues: José Mari (65'), Víctor Sánchez (73'), Javi López (75'), Duarte (90').

Estadi: Ciutat de València.