Futbol
Esports Futbol 31/05/2013

El futbol també surt de l'armari

Després dels anuncis de Brittney Griner (WNBA) i Jason Collins (NBA), l'esport nord-americà esperava amb ganes veure com els aficionats rebien Robbie Rogers, el futbolista que fa tres mesos va dir que era gai

àlex Gozalbo
1 min
Robbie Rogers, segon per l'esquerra

BarcelonaDesprés dels anuncis de Brittney Griner (WNBA) i Jason Collins (NBA), l'esport nord-americà esperava amb ganes veure com els aficionats rebien Robbie Rogers, el futbolista que fa tres mesos va sortir de l'armari. El jugador va debutar diumenge amb Los Angeles Galaxy (MLS), quan va entrar al camp en substitució de Juninho, i va ser rebut amb una gran ovació. El seu equip es va desfer dels Seattle Sounders (4-0), però el partit serà recordat per l'afectuosa rebuda que li van dispensar els seus seguidors, tradicionalment molt conservadors.

"Han sigut 25 anys sense viure la veritat i m'estava tornant boig", diu Robbie Rogers, que va anunciar la seva homosexualitat amb una carta.

Quique Peinado, autor de 'Futbolistas de izquierdas', signa aquest mes un reportatge de la revista 'Rolling Stone' en què analitza les dificultats que els futbolistes es troben per publicitar la seva homosexualitat. "La desapareguda revista 'Zero' va aconseguir treure de l'armari un militar i un sacerdot, però no un futbolista. Els clubs enviaven cartes amenaçant els periodistes que temptejaven els jugadors", escriu el periodista.

"No et diré que ja teníem les fotos fetes, com ens va passar amb altres personatges que al final es van fer enrere, però gairebé", diu Miguel Ángel Lopez, director de la revista 'Zero' en referència a la famosa portada en què un jugador del Reial Madrid anava a sortir de l'armari.

stats