Esports Futbol 29/01/2022

Indignació pel retorn de Carlos Santiso al Rayo: "Ens oposem a un masclista degenerat"

L'ARA ha tingut accés a l'àudio de l'entrenador en què proposa les violacions en grup com una eina de cohesió

2 min
Carlos Santiso a la banqueta del Rayo

Barcelona"Ens falta que n'agafem una, però que sigui major d'edat per no ficar-nos en merders, i carregar-nos-la tots junts". Així defensava Carlos Santiso, nou entrenador del Rayo Vallecano, les violacions en grup en un àudio que s'ha fet públic i al qual ha tingut accés l'ARA. El tècnic, que torna a l'equip després de deixar la banqueta a l'estiu, és una aposta personal del president del conjunt madrileny, Raúl Martín Presa, tot i que coneix la polèmica que ha envoltat a Santiso arran de la filtració dels àudios al mes de novembre.

"Aquest staff és increïble, però ens falten coses. Ens falta, segueixo dient-ho, fer... doncs... una com la dels de l'Arandina. Ens falta que n'agafem una, però que sigui major d'edat per no ficar-nos en merders, i carregar-nos-la tots junts. Això és el que realment uneix un staff i un equip. Mira els de l'Arandina, directes a l'ascens", va dir Santiso al seu staff. En el moment que es van fer públics aquests àudios, Santiso era l'entrenador de la selecció madrilenya sub-12. El tècnic va presentar la seva dimissió a la Federació Madrilenya un cop la seva apologia de les violacions es va fer viral al novembre.

En aquests àudios, el tècnic proposa als seus companys del cos tècnic imitar el que van fer tres exjugadors de l'Arandina el 2017. Els tres exfutbolistes van ser condemnats a 38 anys de presó cadascú per agredir sexualment una menor de 15 anys.

Els àudios que li van costar el lloc a la banqueta de la sub-12 madrilenya no han sigut pas un impediment perquè Martín Presa aposti per ell a l'hora de fer el relleu a la banqueta de l'equip femení de l'entitat. El conjunt madrileny va últim en la classificació de la Primera Iberdrola amb només 5 punts en 16 partits i a 7 de la zona de salvació, que marca l'Sporting de Huelva. L'entrenador ha estat presentat com el revulsiu necessari per obtenir la permanència.

Les penyes del Rayo Vallecano s'han mostrat totalment contràries a la designació de Santiso com a tècnic del femení. "En el seu moment ens vam oposar al fitxatge d'un nazi [Zozulya], avui ho fem davant del d'un masclista degenerat. Ni les idees d'un ni els actes de l'altre representen gens els valors de la franja, per la qual cosa esperem que sigui destituït i no embruti més el nom del nostre club", denunciava l'agrupació de penyes del Rayo Vallecano. "No es pot fer més fàstic. Fora de Vallecas", han afegit Los Bukaneros, el grup d'animació més important del conjunt madrileny.

stats