2a Divisió
Esports Futbol 25/03/2012

El juvenil Dongou surt al rescat del Barça B per derrotar l'Alcoià (2-1)

L'Alcoià ha estat a punt de donar la sorpresa al Miniestadi, després que Gato avancés als visitants en el marcador. Un gol del Rodri, després d'una genialitat de Deulofeu ha permès els blaugranes empatar i la remuntada l'ha consumat el jove camerunès de 16 anys al minut 81

Dongou celebra un gol durant les NextGen Series

BarcelonaUna nova perla de la Masia que apunta directe al Camp Nou, el davanter de 16 anys Jean Marie Dongou, ha sortit al rescat del Barça B per remuntar en els últims minuts el que s'havia convertit en un incòmode partit davant l'Alcoià (2-1), que segueix en zona de descens.

En la primera pilota que ha tocat, el corpulent Dongou (Camerun, 20 d'abril de 1995), un d'aquells jugadors que cremen etapes a ritme vertiginós, ha aconseguit un gol que ha permès el filial blaugrana trencar l'empat. El davanter va arribar el 2008 procedent de la Fundació Eto'o i va debutar al filial al febrer.

Impulsat per l'arribada d'un nou entrenador, estrany factor al qual les llegendes del futbol atribueixen victòries segures, l'Alcoià ha saltat al Miniestadi impetuós, corrosiu, disposat a reaccionar abans d'acabar pagant-ho car en el campionat.

No ha trigat a demostrar-ho. Als dos minuts, David Torres ja advertia a Oier de les intencions de l'equip de Luis Ángel César, que tot just fa quatre dies al capdavant d'un equip en llocs de descens, que no coneix la victòria des de fa cinc jornades.

Amb una defensa poc habitual, sumada a la lesió de Rafinha, el Barça B ha caminat distret al principi. En un equip acostumat a edificar el seu joc des del porter, la inseguretat defensiva s'ha transmès en totes les seves línies.

Als deu minuts, Devesa, des del seu propi camp, ha enviat una passada elevada per sobre de la defensa. Gato s'ha colat entre l'estàtica defensa local i ha encarat en solitari a Oier, al qual ha batut sense titubejar.

S'acostava una tarda estranya per al filial, però la fantasia de Deulofeu ha activat als locals. La irregularitat en el joc del jove extrem el porta a desaparèixer sovint durant molta estona en molts partits. Però quan s'ho proposa, frega el sublim.

Una sensacional passada de Dos Santos ha caigut als peus del català, que s'ha internat com un llamp a l'àrea i ha assistit a Rodri perquè l'andalús fés l'empat. S'acostava la mitja hora i el jove encara guardava més conills al barret.

En un dels seus trucs s'ha desfet de tres defenses a l'àrea i només un defensa ha evitat el que hauria estat un golàs. Cinc minuts després, ha tornat a perdonar Dorronsoro en creuar massa un xut. I abans del descans, ha elevat una passada de cullera que un acròbata Sergi Roberto no ha encertat a empalmar.

El Barça ha lamentat haver perdonat al seu rival quan el tenia contra les cordes. Entre el domini estèril de filial, el visitant Álvaro ha estat a punt de donar la campanada en diverses ocasions a la segona part. Ho ha evitat Oier. Però més encara Dongou, que només un instant després d'haver saltat al camp ha donat al seu equip tres punts que poden valer una salvació.

Fitxa tècnica

2 - Barça B: Oier; Balliu, Armando, Sergi Gómez (Planas, min. 46), Planas; Dos Santos, Riverola, Sergi Roberto; Deulofeu (Carmona, min. 70), Femenia i Rodri (Dongou, min. 80).

1 - Alcoià: Dorronsoro; Devesa, Rojas, Morcillo, Carrión; Álvaro (Fabiani, min. 85), Fran Miranda, Miki (Xavi Molina, min. 69), Wellington Silva; Gato i David Torres (Cañadas, min. 55).

Gols: 0-1, min. 9: Gato. 1-1, min. 22: Rodri. 1-2, min. 81: Dongou.

Àrbitre: Melero López (Comitè andalús). Ha amonestat als locals Carmona (min. 90) i Sergi Roberto (min. 90) i al visitant Rojas (min. 86).

Incidències: Partit corresponent a la 31a jornada de Lliga disputat al Miniestadi davant uns 1.723 espectadors.