FUTBOL INTERNACIONAL
Esports Futbol 14/08/2014

San Lorenzo guanya la Libertadores

Els argentins sumen el seu primer triomf al trofeu més important del continent sud-americà

Efe
2 min
San Lorenzo celebra el primer títol de la Libertadores / JUAN IGNACIO RONCORONI / EFE

Buenos AiresSan Lorenzo es va coronar per primera vegada en la seva història campió de la Copa Libertadores d'Amèrica, després de derrotar per 1-0 a Nacional del Paraguai, i d'aquesta manera va aconseguir la seva classificació al pròxim Mundial de Clubs, que es disputarà al Marroc al desembre.

Amb un gol de Néstor Ortigoza de penal, el conjunt argentí va aconseguir situar per primera vegada el seu nom entre els campions del continent i, d'aquesta manera, saldar un deute històric en els seus 106 anys de vida.

El triomf va ser suficient per a la coronació després de l'agònic empat 1-1 registrat dimecres passat a l'estadi Defensores del Chaco d'Asunción.

El conjunt local, impulsat per un públic que va omplir l'estadi Nuevo Gasómetro, es va encomanar ràpidament l'estat d'ansietat, fonamentalment en els seus defenses centrals Santiago Gentiletti i Mauro Cetto, que es van mostrar estranyament imprecisos. Per la seva banda, l'equip paraguaià va optar per un joc intens en la marca amb desplegament a tota la pista amb Fredy Barreiro i Derlis Orué generant pressió sobre l'última línia del Cicló argentí.

Així va ser com en els primers minuts l'equip visitant va portar perill a la porteria defensada per Sebastián Torrico, fonamentalment amb els tirs de mitja distància de Silvio Torales. Al mig del camp ni Néstor Ortigoza ni Juan Mercier van poder transformar-se en els eixos habituals del joc i San Lorenzo va patir més del compte. Al minut 35 una centrada de Cauteruccio va donar a la mà de Ramón Coronel. L'àrbitre Sandro Ricci no va dubtar i va xiular el penal que Néstor Ortigoza va convertir en gol per desfermar el deliri a les tribunes de l'estadi. A partir d'aquest moment, Nacional va intentar sortir a buscar l'empat però l'ansietat es va anar apoderant d'un conjunt que cada vegada li costava més dur perill a l'àrea rival.

stats