Esports 08/05/2016

Galca: "Segueixi jo o vingui un altre, l'Espanyol no pot jugar sempre darrere la pilota"

El tècnic romanès s'ha mostrat "content" per la salvació de l'Espanyol tot i la derrota, però ha lamentat les baixes que tenia i la imatge del seu equip

Roger Requena
2 min
Constantin Galca saluda a Luis Enrique abans del partit

BarcelonaTot i la voluminosa derrota viscuda al Camp Nou, el tècnic blanc-i-blau Constantin Galca marxa "content" perquè l'Espanyol ha aconseguit la salvació matemàtica després que Getafe i Sporting empatessin entre si i el Rayo perdés a Anoeta.

"Estic content per la salvació, però cal millorar la imatge que hem de donar. Hem de ser més atrevits", ha comentat el romanès, que ha lamentat la falta de jugadors clau com Óscar Duarte o Álvaro González, dos pilars de la defensa. "El nostre joc depèn d'alguns jugadors. Sense ells, tot és més complicat, i sobretot quan Caicedo ha sortit al descans perquè ha notat una punxada", ha afegit.

El futur de Galca, a l'aire

Galca, però, ha fet una valoració a mode general del convuls curs que li ha tocat viure a la banqueta de l'Espanyol. "Es podia fer millor perquè en alguns partits hem estat molt malament. No sé si serà el meu últim partit a l'Espanyol, però en el futur cal millorar molt: em quedi jo o vingui algú altre, l'Espanyol ha de tenir una identitat, no pot jugar sempre darrere de la pilota".

El romanès ha volgut insistir en la idea que no ha pogut desenvolupar amb prou temps la seva filosofia de joc: "M'hauria agradat que haguéssim jugat més. Venia amb aquesta idea, però no ho he pogut fer. És difícil canviar de cop el joc, amb més temps hauria pogut fer més coses".

Sobre la derrota al Camp Nou, Galca ha especificat que el seu equip ha sortit amb la intenció de "buscar l'esquena dels centrals en contraatacs i per les bandes". Uns plans, però, que no han acabat de portar a la pràctica. "Hem fallat moltes passades i ells han estat bé, no hem trobat el camí clar cap a la porteria rival", ha completat el romanès, que ha valorat positivament la primera part, però que ha lamentat les errades defensives que han condemnat als seus homes.

"El primer temps no ha estat un desastre, hem estat bé tot i no arribar a la porteria rival", ha puntualitzat el romanès, que ha defensat que l'Espanyol "ha competit bé, tallant els espais interiors" i concedint "poques ocasions" en una primera part més disputada que la segona. "El tercer gol és el que ens ha tret del partit definitivament, ja que ens ha trencat", ha conclòs.

stats