PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 10/05/2023

Així està cuinant el Girona la renovació de Míchel, l'entrenador de moda

Míchel Sánchez, que té ofertes per marxar, i el club s'han de posar d'acord en la durada del nou contracte

3 min
Míchel Sánchez, entrenador del Girona

GIRONASetè amb 47 punts, l'objectiu del Girona ha passat de ser la permanència a intentar colar-se, sense res a perdre, en un dels llocs que donen accés a la participació en competicions europees. La victòria del Madrid a la Copa del Rei contra l'Osasuna, de fet, permet que la posició que ocupa actualment l'equip de Míchel tingui el premi de classificar-se per a la Conference League la temporada vinent. És a dir, si la Lliga s'acabés avui, el Girona jugaria a Europa. Un fet que a Montilivi no s'havia vist mai i en el qual la figura de Míchel Sánchez, el seu entrenador, té molt a veure.

El tècnic madrileny ha aconseguit que el Girona no passi de puntetes per la categoria. Està cridant l'atenció amb un pressupost petit i és a quatre punts de batre la millor puntuació feta pels gironins a l'elit, els 51 del curs 2017-18. En queden 15 i res és descartable, tenint en compte tots els registres que està col·leccionant: contra el Mallorca va sumar la tercera victòria consecutiva, la quarta a l'estadi, on aquest any ha guanyat deu partits. L'afició es frega els ulls.

I esclar, a la ciutat desitgen que aquest idil·li continuï. Míchel acaba contracte el 2024, però sí l'equip ha destacat i ja està en boca de tothom, no és estrany que ell també ho estigui. La prioritat de l'entrenador no és només mantenir el vincle, sinó que està disposat a ampliar-lo. La del club, com no pot ser d'una altra manera, va en sintonia: Míchel encaixa, pel què i pel com, i té una extraordinària relació tant amb el director esportiu, Quique Cárcel, com amb els propietaris, especialment amb Pere Guardiola. A més, els futbolistes creuen en la idea i en el que s'està construint. La renovació és a prop, perquè tot convida a renovar-lo.

El Vila-real mostra interès

El quid de la qüestió està en els anys que se signaran, perquè les dues parts no veuen amb els mateixos bons ulls la durada del nou contracte, que seria el tercer per al primer entrenador després de Pablo Machín, que va marxar el 2018, en completar dues temporades senceres a Montilivi. El Girona proposa un contracte llarg, com a mínim fins al 2026, mentre que Míchel opta més per treballar a curt termini, i li encaixa acceptar la proposta, però fins al 2025. En cap cas això no hauria de ser un problema perquè les dues parts s'entenguin.

Tampoc ho són, de moment, les trucades que l'entrenador ha rebut. L'ARA ha pogut confirmar que un dels clubs que s'ha mostrat interessat en conèixer, de primera mà, la situació de Míchel és el Vila-real. El tècnic agrada per l'estil de joc ofensiu i associatiu que el conjunt groguet defensa des de fa força anys. Les relacions poques vegades són infinites, però l'amor a Montilivi no s'ha trencat i, ara com ara, la preferència de Míchel és continuar al Girona, que envia un missatge de tenir la situació sota control però que espera que no s'allargui massa. A tot estirar, hauria de tancar-se en les pròximes setmanes, abans que s'acabi el campionat. Mentrestant, tant els uns com els altres es llancen floretes en públic, proclamant la voluntat per una fidelitat que està a punt de fer-se realitat.

El madrileny va arribar a Montilivi l'estiu del 2021 després de signar per un any més un altre d'opcional. Però encara no havia acabat la primera temporada (la de l'ascens) que el club el va renovar fins al 2024. Ho va fer sense saber on competiria el curs següent, una mostra més de la confiança que hi ha entre els protagonistes. A Míchel li encanta el projecte que hi ha a Montilivi, on gaudeix de poder en la presa de decisions. I així continuarà sent: la Cadena SER va avançar el primer fitxatge blanc-i-vermell de la pròxima temporada, el porter Paulo Gazzaniga, que actualment està cedit, però que acaba contracte amb el Fulham i el conjunt gironí l'incorporarà a cost zero i signarà per dos anys. Gazzaniga va ser una petició de Míchel, l'estiu passat, perquè ja el va dirigir en la seva etapa al Rayo Vallecano.

stats