PRIMERA DIVISIÓ

Dobvyk, que no és d'aquest planeta, li torna el lideratge al Girona

L'equip de Míchel li fa una 'maneta' al Sevilla i aconsegueix la seva millor puntuació a Primera quan falten disset jornades

Dovbyk i Savinho celebrant el segon gol de l'ucraïnès contra el Sevilla.

GIRONADiuen que abans de morir cal fer tres coses: plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill. Per a Artem Dovbyk, no. Dovbyk només pensa en fer gols. Mentre altres compleixen aquests objectius, el davanter ucraïnès forada xarxes. En el triomf contra el Sevilla (5-1) va fer un hat trick en sis minuts, un fet que no només li va permetre al Girona mantenir el lideratge de la Lliga amb un punt d'avantatge respecte al Madrid (amb un partit pendent, això sí), sinó que va fer possible que els gironins superessin el seu rècord de punts a Primera Divisió. I això que queden disset jornades.

Ja són catorze gols per al nou pitxitxi de la categoria, empatat amb Bellingham. Dovbyk no es va immutar quan Isaac va avançar el Sevilla, en una mala arrancada blanc-i-vermella. Va agafar la pilota i va anar per feina. En la primera que va recollir, de cap, va superar Dmitrovic. En la segona que va tocar, va rematar de primeres. I en la tercera, simplement va fer el que li va donar la gana. La criatura, quan juga així, és imparable. Per això és el fitxatge més car de la història del Girona, perquè és molt bo.

La nova remuntada dels de Míchel, que va sorprendre al situar Portu com a segon davanter, va originar-se entre el minut tretze i el dinou de la primera part. Sergio Ramos, especialment xiulat, expert en sortir-se'n de situacions adverses, no sabia com posar-s'hi. En el tercer gol, el de l'acció individual més bèstia dels últims temps a Montilivi, Dovbyk va convertir-lo en una joguina. Després d'una finta i un canvi de ritme, quan amb prou feines el defensa s'adonava del que estava passant, Montilivi ja festejava.

Quina garantia, la d'aquest Girona, que ja ni recorda que no jugaven Èric Garcia, David López i Aleix Garcia i que un dels dos centrals disponibles, Juanpe, es va lesionar a la mitja hora. Com a la Copa, va sortir Antal, el nano hongarès del filial. I, de nou, va complir amb nota. Ningú no serà conscient de la tasca de Míchel fins d'aquí a moltes dècades.

Paper especial també per a la figura de Savinho, rellevant en tres gols. El brasiler cada setmana ensenya un truc nou del seu repertori. Amb el Sevilla, el seu desequilibri va ser fonamental per superar Nianzou, un nou marcador que no pot aturar-lo. Gairebé cap dels homes que l'han marcat no se n'ha sortit. És una sort que vesteixi de blanc-i-vermell.

I Portu, sempre des del silenci i el compromís. El murcià, que fa poc es va tatuar la data del primer ascens del Girona a Primera, on va ser testimoni destacat, i les coordenades de Montilivi, va sumar una nova assistència i va estar a punt de fer el quart, amb un xut al travesser. Prèviament, esclar, Dovbyk havia regalat un retall de fantasia amb l'esperó que va deixar el públic assistent dret, aplaudint.

El Mallorca espera dimecres

Després del recital ofensiu d'un conjunt que encadena disset partits sense perdre comptant totes les competicions, calia pensar amb el cap i no prendre mal, que dimecres espera el Mallorca en els quarts de final a partit únic, a Son Moix. Però aquest Girona, quan afluixa, continua sent molt superior a la resta. No oblidem que parlem del líder de la Lliga, i això significa que el nivell és altíssim.

En ple festival, on cada atac fa preveure una tempesta, Yangel va fer un pal i Tsygankov va tancar del tot el partit, amb el quart gol, amb l'assistència, un cop més, de Savinho, per descomptat. Stuani encara tindria temps de fer el cinquè. El Girona continua volant a la Lliga i a la Copa: està més viu que mai en les dues competicions. I té Dovbyk.

• Girona: Gazzaniga, Yan Couto, Juanpe (Antal, 29'), Blind, Miguel, Yangel Herrera (Solís, 65'), Iván Martín, Tsygankov (Valery, 65'), Portu, Savinho (Pablo Torre, 73') i Dovbyk (Stuani, 73'). Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Sevilla: Dmitrovic, Navas, Nianzou, Sergio Ramos, Badé (Marcao, 46'), Pedrosa, Sow (Agoumé, 77'), Jordán, Suso (Hannibal, 62'), Ocampos (Mariano, 77') i Isaac (Lamela, 62'). Entrenador: Quique Sánchez Flores.
  • Gols: 0-1 Isaac (10'), 1-1 Dovbyk (13'), 2-1 Dovbyk (15'), 3-1 Dovbyk (19'), 4-1 Tsygankov (56') i Stuani (89').
  • Àrbitre: González Fuertes (Comitè Asturià).
  • Targetes grogues: Hannibal (63').