Esports Girona FC 30/04/2022

Juanpe Ramírez, el premi a la feina ben feta

Serà el cinquè futbolista amb més partits en categories professionals de la història del Girona

Jordi Bofill
2 min
Juanpe Ramírez, celebrant l'ascens a Primera

GIRONA“El Girona s’està guanyant el respecte de tothom”. Aquesta va ser la frase amb què Juanpe Ramírez va donar el tret de sortida a la seva trajectòria a Montilivi un llunyà 7 de juliol del 2016. No ho deia per dir, el canari, protagonista directe dels millors anys de vida blanc-i-vermells i un dels líders del vestidor, sobretot en els mals moments. Aquest diumenge a Alcorcón (16 hores, Movistar LaLiga) es convertirà en el cinquè futbolista amb més partits en categories professionals de la història del club. Seran 199, els mateixos que Aday. Només els superen Granell (233), Migue (222), Borja García (216 i sumant) i Pere Pons (210).

Juanpe és un obrer del futbol. Educat a Las Palmas, va jugar al Racing i al Valladolid, on va fer prou coses bé per cridar l’atenció de Quique Cárcel. ¿Qui no recorda el seu gol, l’any de l’ascens, en el temps afegit contra el Mallorca? ¿O les seves queixes justificades amb la cella partida i la cara plena de sang per un penal no xiulat contra el Betis? “Quan vaig fitxar, somiava arribar a Primera. I soc molt feliç perquè s’està complint tot el que fa poc veia molt lluny”, comentava el 2018 quan s’estava menjant el món.

Com no pot ser d’una altra manera i tal com ha anat publicant l’entitat de forma estratègica cada cop que s’acosta el final de curs i amb ell un nou play-off, Juanpe és tossut: s’ha marcat el repte de tocar dues vegades el cel i no una. “La meva sensació és que aconseguirem l’objectiu”. Si el Girona puja, renovarà automàticament un contracte que acaba el 30 de juny. Passi el que passi, un tros de l’escut portarà sempre el seu nom. 

stats