PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 06/10/2023

Malestar a Montilivi per la ubicació d'una penya d'animació durant els partits

Els socis del Girona ubicats al gol sud, darrere del Jovent Gironí, demanen solucions al club davant la falta de visibilitat dels seus seients

4 min
Imatge de les localitats de Gol Sud de Montilivi al darrere del Jovent Gironí

GIRONAEl Jovent Gironí, la penya d'animació activa del Girona que ha crescut més els darrers anys, i que supera el centenar de persones, no està ubicada en una grada d'animació com a tal. I això provoca alguns problemes, com el malestar dels gairebé dos-cents seguidors blanc-i-vermells ubicats al mateix sector i a la zona pròxima, al gol sud, gairebé darrere de la porteria. El problema es remunta al 2017, amb el primer ascens a Primera. Els afectats es queixen de la poca visibilitat i de la nul·la capacitat del club per oferir-los alternatives.

"Estic cansada de no poder veure bé els partits del Girona a Montilivi. Paguem com tothom, no veiem la meitat dels gols i el club no ens dona cap solució, quan hi contactem. Hem demanat que ens reubiquin, però tan sols ens donen l'opció del gol nord, a l'altre costat, i a la part superior, a dalt de tot. No ho entenem, perquè al gol sud hi ha zones on es venen entrades, hi ha llocs lliures. No ens sentim escoltats", explica la sòcia Clàudia Cebrian, amb qui l'ARA ha contactat, i que avança que alguns socis de la zona afectada s'estan mobilitzant i plantejant recollir signatures el dia de partit per presentar-les al club, esperant que d'aquesta manera els tinguin en compte d'una manera seriosa.

El darrer partit contra el Madrid va significar el rècord d'assistència a l'estadi, amb 14.184 espectadors, i la primera derrota dels de Míchel, que esperen retrobar-se amb el triomf aquest dissabte a Cadis (14 hores, DAZN). "Em fa la sensació que el club està oblidant els socis de tota la vida. Jo entenc que la via de negoci s'ha obert i és molt llaminera, però nosaltres a Segona renovem l'abonament, i no té cap sentit que no ens deixin canviar a gol sud. Què els costa? A tribuna s'han expulsat socis per fer-hi zones VIP, la zona nova de gol sud és exclusiva per a venda d'entrades... I a mi, quan hi he trucat, textualment m'han dit «ho sento, no podem fer-hi res»", assenyala Cebrian, que posa l'èmfasi en el club, i no en el Jovent Gironí.

"Ells són positius, per al club i l'equip, perquè donen suport constantment. Però el que no pot ser és que generin un conflicte. I és el Girona qui els ha de buscar un lloc adient i no ho fa. Podrien actuar diferent? Sí, perquè tampoc comprenc la necessitat d'onejar les grans banderes tota l'estona o d'estar drets damunt dels seients i no del terra, sabent que a nosaltres això ens impedeix veure l'àrea petita. És que no la veiem, eh. Ens perdem gols! I per no parlar de la normativa, que desconec si la compleixen, perquè ¿no haurien d'estar delimitats?", es pregunta. A la mateixa zona també hi ha diferents penyistes, com els de la Penya Pere Pons. "És complicat, però el club hauria de saber fer content a tothom. El Jovent Gironí és molt important, però cada soci compta i tots tenen dret a gaudir de l'espectacle", explica la penya a l'ARA.

La resposta del Jovent Gironí i del club

L'ARA també s'ha posat en contacte amb el Jovent Gironí, que defensa "anar acompanyat del Girona". "Ens sap greu que hi hagi gent afectada, la nostra intenció no és molestar ningú. Ens posem en la seva pell, esclar, però és el nostre espai i no animarem asseguts", diu David Herrera, el seu president. El club, que ja va permetre que tots els socis que ho volguessin canviessin d'ubicació a l'estiu ("no on nosaltres triéssim, sinó on el club considerava", tal com aclareix Cebrian), té la intenció, amb el pas del temps, de crear una graderia d'animació pròpia, que ara no pot fer. Per un tema d'infraestructures i normativa de la Lliga (accés únic, registre de persones, habilitació de bars i lavabos, etc.) que actualment no compliria.

"No volem posar més llenya al foc, de veritat. Tant al club com a nosaltres ens interessa ser a la zona on som i continuarem animant com fins ara, perquè entenem que ho hem de fer –assegura Herrera, que continua–: En partits normals ja no hi ha tants problemes, però un dia com el del Madrid, allò s'omple. Es venen entrades més econòmiques on ja hi diu visibilitat reduïda, i després no hi veuen i es queixen". Habitualment, les dues primeres files de darrere el Jovent Gironí estan buides, perquè directament no s'hi veu gairebé res.

Un partit a Montilivi des de la zona inferior del gol sud

I el club, que aquest dijous va tenir una reunió al respecte, què hi diu? En declaracions a l'ARA, afirma conèixer la problemàtica, i considera que la ubicació de Jovent Gironí a Montilivi "és la que volem que sigui". "Tenim la idea de fer el projecte de la grada d'animació, però ara mateix no és viable", confirmen, alhora que reconeixen que l'única zona del camp on es podien reubicar els socis afectats (i qualsevol) era la graderia del gol nord superior, un detall que ja han modificat. "Ho vam decidir així perquè era la campanya d'abonaments i nosaltres tenim un pla estratègic, amb les zones ben marcades, d'on era possible situar o no la gent, segons abonaments, entrades i llocs. En aquell moment no es podia, però ara qui ho vulgui, sempre que hi hagi espai, pot demanar el canvi on sigui".

Sobre el futur, el Girona es "compromet" a arreglar la situació individual d'aquelles persones que no es trobin a gust a Montilivi. I diu haver fet una cinquantena de canvis d'ubicació, alguns d'ells des d'aquella zona concreta. "Volem que tothom estigui a gust al camp i farem tot el possible", finalitzen.

stats