Girona FC

Míchel accentua el desig del Girona: "Podem aconseguir una cosa molt bonica"

El conjunt gironí, que lluita i creu en l'ascens directe, s'enfronta aquest dissabte al Cartagena

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Girona celebrant un dels gols de la victòria contra la Reial Societat B

GIRONA"Míchel, català; Míchel, català; Míchel, català". La melodia, ideada i interpretada pel grup d'animació Jovent Gironí, s'ha convertit en un ritual els dies de partit a Montilivi. Amb raó, ja que el tècnic madrileny està disposat a tornar el club a la Primera Divisió. A sis punts de l'ascens directe, aquest dissabte viatja a Cartagena (16.15 hores, Movistar LaLiga) en la primera de les sis finals que queden per tancar el campionat de Lliga.

El conjunt gironí, que ha guanyat sis dels set últims partits, no renuncia a res, encara que sap que ho té complicadíssim. Sobretot si l'aspiració és pujar directe. "Sense guanyar nosaltres és impossible mirar amunt. Només podem continuar sumant de tres en tres. Després ja mirarem què han fet els rivals, però primer hem de fer la feina que ens toca", admet Míchel, que s'ha sabut fer un lloc al cor dels aficionats del Girona gràcies a la seva filosofia i la seva integració: des del primer dia ha fet l'esforç d'aprendre català –en rep classes particulars en el seu temps lliure–, un idioma que ja domina i fa servir en les rodes de premsa. "És una qüestió d’empatia. Perquè no només soc l'entrenador del Girona, aquí hi visc, ara és la meva ciutat", explicava en una entrevista a l'ARA.

Arribat el tram decisiu de la temporada, Míchel no creu que als seus futbolistes els tremolin les cames. "No estic preocupat, perquè l'equip està preparat. Tothom s'entrena bé i sento que posi a qui posi farà un bon partit", diu, responent als dubtes que s'interpreten de l'alineació a causa de l'allau de baixes que inunda el vestidor: a Cartagena no hi seran Valery, Jairo, Bernardo, Santi Bueno, Sarmiento, Terrats ni Kebe. La poca fluïdesa que ha tingut el joc en els darrers partits tampoc és símptoma de maldecaps per a l'entrenador, que ho vincula a les dificultats de la categoria. "No hi ha situacions còmodes en cap partit, perquè ningú no et regala res. Hem de seguir guanyant i lluitant per estar tan amunt com sigui possible. Amb el suport de la nostra afició ho podem aconseguir. Tots junts podem aconseguir una cosa molt bonica", piulava l'endemà del triomf contra la Reial Societat B.

Creuant els dits per la relliscada dels rivals

El triomf és una obligació per al Girona, que ja comença a resar a tots els sants perquè els seus rivals continuïn relliscant. Ara com ara, l'equip de Míchel és cinquè i mirarà de reüll els resultats de l'Eibar (líder amb 7 punts més, juga a Màlaga), l'Almeria (segon amb 6 punts més, rep l'Sporting), el Valladolid (tercer amb 5 punts més, s'enfronta al Mirandés) i el Tenerife (quart amb 1 punt més, juga amb l'Osca). Al darrere, el Las Palmas, setè classificat –fora dels llocs de play-off– ja és a 7 punts de diferència, per la qual cosa sembla que com a mínim les eliminatòries finals estaran garantides. El Girona, però, és ambiciós: lluitarà per l'ascens directe fins que les possibilitats s'esgotin. Míchel no entendria fer-ho d'una altra manera.

stats