Girona FC

Míchel ja ha decidit què farà quan acabi la temporada

L'entrenador madrileny, adaptat a Catalunya i a la cultura catalana des de la seva arribada el 2021, espera que Savinho també continuï el curs vinent

Pau Pedraza i Sopena
3 min
Míchel Sánchez, entrenador del Girona

BarcelonaMíchel Sánchez ho té clar: vol seguir al Girona i jugar la Champions. La relació professional entre Quique Cárcel, director esportiu del club, i l'entrenador madrileny passa per un gran moment. Míchel, que ja va renovar al maig fins al 2026, no vol sentir cants de sirena d'altres clubs. Vol fer història a l'equip que en el seu moment va confiar en els seus valors, el seu estil i les seves idees.

El tècnic està fent realitat molts dels somnis inimaginables dels gironins. L'equip està sent una autèntica revelació, signant les millors xifres de la seva història i arribant a liderar la classificació en diverses jornades. El curs passat el Girona va acabar a la desena posició amb menys dels punts (49) que ja acumula aquest any (59), quan s'han disputat 27 jornades. Tant al vestidor com als despatxos de Montilivi estan als núvols.

Míchel continuarà al Girona i vol Savinho per a la Champions

L'entesa és mútua entre totes les parts. Míchel no marxarà. Ell mateix ho va reafirmar després de la victòria contra el Rayo Vallecano de dilluns: "Jo segur que sí que seguiré". Sempre ha volgut quedar-se. "S'entén amb Cárcel i és molt feliç: ha trobat el que buscava", expliquen fonts de l'entitat gironina. Jugar la Champions és un dels al·licients pels quals vol continuar arrelat als colors blanc-i-vermells. Té clar el projecte que vol treballar a la màxima competició europea de clubs, però abans ha d'assolir els objectius.

L'ambició amb els seus jugadors és gegant. Entre ells destaca Savinho, cedit pel Troyes francès i que el Manchester City es quedarà en propietat a final de temporada. Míchel voldria que continués a Girona. Dependrà de temes legals i econòmics i de com acabarà el curs. Res està encara decidit. "És un jugador que ara mateix està cedit, però ell també té al cap que un any més aquí li aniria molt bé per a la seva formació", va explicar Míchel.

Els dies més complicats al Girona

Míchel valora molt l'aposta que el Girona va fer per ell. El seu aterratge va ser complicat. Fa dues temporades, quan el Girona estava a Segona, l'equip va arribar a ocupar places de descens. Era la jornada 12 i només sumaven 12 punts de 36 possibles i acumulaven sis derrotes, de les quals tres eren consecutives. El tècnic va perseverar en la seva idea de joc i el club va mantenir l'aposta per ell.

"Vam sortir dels moments complicats amb la idea fixa que tenia, de com volia jugar. Ell tenia una cosa al cap i fins que l'equip no s'hi va adaptar, no vam parar fins a aconseguir-ho", recorda a l'ARA Jordi Calavera, que llavors jugava al Girona i ara milita a les files del CE Sabadell. "Vam estar tots units, amb el míster, i al final van sortir les coses", afegeix Calavera.

"Míchel català!": la seva adaptació a Catalunya

L'eufòria era màxima a Montilivi l'abril del 2023. El Girona acabava de guanyar l'Elx amb dos gols a la segona part que certificaven el retorn a Primera i l'afició li va dedicar un càntic al tècnic: "Míchel català, Míchel català!" El madrileny, nascut a Vallecas, s'hi va acostar i va rebre un regal: una imatge d'ell traient la llengua, la qual duia pintada les quatre barres de la senyera. Al dibuix, també duia una barretina al cap. L'entrenador ha fet esforços per adaptar-se a Catalunya: "Estic aprenent català perquè és cultura i educació. És la millor manera d'integrar-me", ha afirmat en més d'una ocasió.

Míchel és feliç a Girona. També en l'àmbit familiar. La primera temporada va venir sol, però al segon curs ja es van traslladar a la ciutat gironina la seva dona i el seu fill, que juga en les categories inferiors del club. "Des que vaig arribar estic molt còmode. El que és el club... s'hi respira futbol. La ciutat és preciosa, la Costa Brava...", va explicar fa temps. Míchel i el Girona, una unió amb destí a la Champions.

stats