FÓRMULA 1
Esports 15/11/2015

El GP del Brasil de F-1, en cinc moments clau

Nico Rosberg guanya a Interlagos i es proclama subcampió del món. Hamilton acaba segon i Vettel, tercer. Mercedes suma l'onzè doblet en les 18 curses que s'han disputat aquesta temporada

Nuria García
3 min
Nico Rosberg, a Interlagos / CLIVE MASON / GETTY

BarcelonaAquest diumenge, el circuit d'Interlagos ha acollit el Gran Premi del Brasil de Fórmula 1. El triomf ha estat per a Nico Rosberg, que sumat al segon lloc de Hamilton i al tercer de Vettel ha fet que l'alemany es proclami subcampió del món. Aquests han estat els cinc moments clau de la cursa.

Rosberg, subcampió del món

Nico Rosberg ha sumat el segon triomf consecutiu de la temporada, després del que va aconseguir a Mèxic ara fa tot just 15 dies. L'alemany, que després d'imposar-se al circuit Hermanos Rodríguez mexicà ja s'havia acostat al subcampionat, l'ha aconseguit aquest diumenge després de guanyar la cursa. L'alemany no ha comès cap errada i, tot i que Hamilton, des del segon lloc, li ha plantat cara en alguns moments de la cursa, Rosberg ha acabat pujant al capdamunt del podi.

Els Mercedes, conservadors amb l'estratègia

Rosberg i Hamilton, durant el GP del Brasil / NELSON ALMEIDA / AFP

Malgrat que Hamilton havia demanat per ràdio canviar d'estratègia, l'escuderia Mercedes ha decidit ser molt conservadora i ha copiat en gairebé totes les aturades l'estratègia de Ferrari. Així, tot i que en la primera visita a boxs Rosberg ha entrat una volta abans que Vettel i dues abans que Hamilton, les altres dues vegades que hi han entrat han estat calcades: primer entrava Vettel, en la següent volta ho feia Rosberg i més tard, Hamilton. L'objectiu no era altre que assegurar el subcampionat de Rosberg. A més, Mercedes ha sumat l'onzè doblet en les 18 curses que s'han disputat aquesta temporada.

Carlos Sainz torna a abandonar

Carlos Sainz ha plegat abans d'hora del Gran Premi del Brasil / TWITTER @F1

No ha estat el diumenge de Carlos Sainz. El pilot madrileny ha tingut problemes fins i tot abans de la cursa. I és que, durant la volta d'instal·lació, ha hagut de ser remolcat fins al box. Els seus mecànics han aconseguit solucionar els problemes del seu monoplaça, però Sainz ha hagut de sortir des del 'pit lane'. Els problemes més greus encara estaven per arribar: en el segon sector de la primera volta de la cursa, el madrileny ha vist com el seu cotxe s'aturava. "M'he quedat sense potència", deia als seus enginyers. Posteriorment, comentava en declaracions a les televisions: "Ha estat un problema de motor, s'ha trencat. No puc dir res més". Ha estat l'únic pilot que ha abandonat.

El xou de Verstappen

Verstappen avança Pérez al Brasil / TWITTER @F1

Un cop més, Max Verstappen ha fet una gran cursa, plena de grans avançaments. El primer, sobre Checo Pérez: a la S de Senna –un dels revolts més mítics del traçat brasiler–, el jove pilot de Toro Rosso ha aguantat per l'exterior i ha superat el pilot mexicà, que finalment ha hagut de deixar-li espai per passar i no tocar-lo. Més tard, la 'víctima' ha estat Nasr i, finalment, Pastor Maldonado, a qui després de perseguir durant una volta, ha superat, de nou, a la S de Senna. El pilot, doncs, ha tornat a demostrar la seva vàlua: i és que ja hi ha molts equips interessats a fitxar-lo per al futur.

Homenatge dels pilots i els equips a les víctimes de París

Els pilots de F-1 han homenatjat les víctimes de París durant la volta de presentació / SEBASTIAO MOREIRA / EFE

Durant la volta de presentació, aquella en què els pilots saluden els aficionats muntats en cotxes d'època o en un camió, els pilots han homenatjat les víctimes dels atemptats de París. Els pilots han lluit un braçal negre i el camió que els ha passejat lluïa una bandera francesa gegant amb un llaç negre. Abans de la cursa també s'ha guardat un minut de silenci: per les víctimes de París i pels morts a la carretera.

stats