FÓRMULA 1
Esports 02/04/2016

Hamilton posa les coses al seu lloc a Bahrain

El tricampió s’adjudica la ‘pole’ en una qualificació que torna a ser avorrida i molt criticada

Martí Molina
2 min

BarcelonaEl nou sistema de qualificació de la Fórmula 1 continua sent molt, molt deficient. No hi ha espectacle, perjudica els més petits i l’únic punt d’interès recau en els errors dels favorits. Va passar amb Hamilton, que va agafar malament un revolt al tram final de la sessió i va necessitar una volta extra per aconseguir el primer lloc. A la definitiva, el tricampió de Mercedes no va errar el tret i va aconseguir la pole, la número 51 de la seva carrera esportiva a la F-1.

El campionat va votar ser conservador i va mantenir el sistema de qualificació que tants problemes havia donat a Austràlia. La proposta de canvi va fracassar per la negativa de dues escuderies, McLaren i Red Bull -és una modificació del reglament i, per tant, es necessita unanimitat en els equips-. Al traçat de Bahrain es va mantenir i va tornar a passar exactament el mateix. Els pilots van fer una primera volta ràpida, cadascú segons les seves possibilitats. Els capdavanters van enfilar-se de seguida a la part alta. Els altres, a la part del darrere. Com que cada 90 segons s’eliminava el pilot més lent, en molts casos els que estaven a la corda fluixa ni tan sols intentaven millorar el seu crono: preferien conservar el pneumàtic i evitar una sortida de pista que no albirar a guanyar una posició.

La tensió, en tot cas, era per als enginyers. La pista va tornar a quedar buida de monoplaces i els espectadors -sobretot els que eren al circuit- es van avorrir com a ostres. L’únic de remarcable va ser l’error de Hamilton. Però com que pilota un dels millors cotxes de la graella, va tenir temps de fer el segon intent. Bernie Ecclestone, el patró de la Fórmula 1, va dir que després de la cursa es tornaria a reunir amb els equips i que es prendria una decisió. Vist l’allau de queixes que van tornar-se a sentir durant la qualificació -dels equips i dels espectadors-, cada vegada sembla més urgent el canvi.

Darrere de Hamilton es va classificar el seu company de Mercedes, Nico Rosberg, a menys d’una dècima. Ja a mig segon els pilots de Mercedes, Vettel i Räikkönen. Sobre el paper, les fletxes platejades es jugaran la victòria i els pilots del Cavallino Rampante lluitaran per ocupar la tercera posició final.

L’enganxada d’Alonso i Herbert

Fernando Alonso no ha rebut el vistiplau de la FIA per participar a la cursa, ja que no està al 100% recuperat de l’accident que va patir a Austràlia. Tot i això, l’asturià va protagonitzar una enganxada amb Johnny Herbert.

L’expilot anglès havia dit al seu bloc que el millor que podia fer Alonso és “retirar-se”, i l’asturià va respondre dient-li que, d’això, ni parlar-ne. “No em retiro, sóc campió del món. Al contrari de tu, que vas acabar de comentarista perquè no ho eres”. Alonso va fer aquesta resposta a Sky Sports, precisament la cadena per a la qual treballa actualment Herbert.

stats