Jaime Malet, el CEO de l'empresa que va posar en contacte el Barça amb I3 Ventures

L'empresari combina el càrrec amb el de president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya

2 min
Jaime Malet en una imatge d'arxiu

La investigació dels Mossos d'Esquadra sobre el cas Barçagate ha tret a la llum nous actors implicats en la presumpta contractació per part del club de l'empresa I3 Ventures per crear estats d'opinió a les xarxes socials contraris a determinats jugadors i aspirants a la presidència del Barça, com Víctor Font i Joan Laporta. Un d'aquests actors és l'empresa TelamPartners, que es va encarregar de posar en contacte el Barça amb aquesta companyia el 2017. "La nostra implicació va ser merament la d'introducció comercial", ha admès avui en un comunicat, en què assegura no haver detectat "cap irregularitat" en I3 Ventures en aquell moment i ha insistit que ha lliurat la documentació que li ha requerit la policia. Els Mossos d'Esquadra es van endur documentació de la seu de TelamPartners que hauria servit per constatar que el Barça no els havia ofert tota la seva col·laboració i els hauria amagat informació.

El CEO de l'assessoria és Jaime Malet, que combina el càrrec amb el de president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya –lloc que ocupa des de 2002–. Des d'aquesta posició, des de la qual, entre altres coses, fa d'intermediari amb nombroses empreses americanes, ha anat guanyant visibilitat en el món dels negocis. La seva dona, Sílvia Sorribas, que també és sòcia de TelamPartners, va formar part de la candidatura per presidir la Cambra de Comerç de Carles Tusquets, actualment al capdavant de la gestora que presideix el club fins que es facin les eleccions. També és oncle d'Álvaro Malet, banquer de Credit Suisse, un dels actors que va posar en contacte la candidatura de Toni Freixa amb el seu principal avalador, Manuel Lao, client de l'empresa financera, expropietari de Cirsa i home més ric de Catalunya.

En paral·lel, Malet és un dels empresaris que més obertament s'han posicionat en contra del Procés, fins al punt d'implicar-se personalment en diversos projectes. Com a membre de la fundació Joan Boscà, una entitat nascuda el 2014 per combatre el sobiranisme i molt vinculada a Societat Civil Catalana (SCC), Malet ha participat en la causa unionista durant anys entre bastidors. Fonts de l'entitat constitucionalista recalquen que mantenia una bona relació especialment amb Josep Ramon Bosch, empresari, expresident de l'organització i un dels impulsors de la Lliga Democràtica.

Malet va ser molt efusiu en alguna de les seves aparicions públiques amb Albert Rivera quan liderava Ciutadans, tal com va explicar l'ARA. També va implicar-se personalment en l'impuls de la candidatura de Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona, operació que va comptar amb el suport de diversos empresaris i que perseguia l'objectiu de desbancar l'independentisme del consistori. Com va explicar l'ARA, Malet va facilitar entre altres coses que Esade oferís una feina a l'ex primer ministre francès.

stats