Barça

Setmana de reformulacions salarials i sortides al Barça

Jordi Alba ajusta el seu contracte vigent mentre el club intensifica els contactes per trobar destí a Pjanic

3 min
Jordi Alba, al partit de dissabte a Bilbao.

BarcelonaMés que en possibles incorporacions d'última hora, la setmana abans del tancament del mercat està centrada, en clau Barça, en les sortides i les reformulacions salarials que el club necessita per ajustar-se als límits financers que imposa la Lliga. Pel que fa al segon aspecte, i després d'uns quants dies de contactes, ha transcendit aquest dilluns l'acord entre la direcció de futbol i Jordi Alba per adaptar el contracte vigent a la realitat econòmica. El pacte encara no està signat, però sí tancat, i preveu una fórmula similar a la que es va acordar amb Gerard Piqué, el primer capità de la plantilla que va acceptar un canvi de condicions. "Bàsicament el que fem és donar facilitats", apunten a l'ARA fonts de la negociació.

Com que els representants dels jugadors estan en contacte permanent entre si i la negociació amb el Barça, de facto, és col·lectiva, Alba s'acull a la revisió de conceptes que va acordar Piqué i que també servirà en el cas de Sergio Busquets. Tots tres renunciaran a primes de compliment fàcil (com anar a la Champions) i els compensaran fent que les variables vinculades a jugar determinats partits siguin menys exigents. També difereixen algunes quantitats, cosa que ja van fer mesos enrere després d'una llarga negociació amb la comissió gestora per evitar que el club hagués d'anar a concurs de creditors. Algunes informacions apunten a una rebaixa del 25% del sou, però l'ARA pot assegurar que aquest percentatge es compensa amb la modificació d'algunes clàusules associades al rendiment individual.

El matís de Sergi Roberto

En tot cas, el gest de Jordi Alba arriba una setmana més tard que el futbolista alcés la veu després del primer partit de Lliga, quan es va sentir assenyalat per l'afició en contraposició de Piqué, que va acordar la reformulació salarial a temps per inscriure Memphis i Eric García. El lateral de l'Hospitalet, de 32 anys i titular indiscutible a la banda esquerra, va mostrar el desencís per les "mentides" que ha sentit aquest estiu en relació amb la seva situació. De fet, dels quatre capitans és l'únic que va veure el seu nom a les portades per sortir del Barça, quan ell no volia moure-se'n. Va sonar per marxar a l'Inter de Milà, però finalment es quedarà al club de la seva vida, amb el qual té contracte fins al 30 de juny del 2024.

Sergi Roberto espera el seu segon fill

Després d'Alba, l'entitat presidida per Joan Laporta té la intenció d'anunciar l'acord amb Sergio Busquets, que és el capità que més cobra. Entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana hi ha d'haver una trobada clau amb l'assessor del jugador de Badia, que també és qui porta els assumptes a Sergi Roberto, per avançar en el tema. Busquets, amb contracte fins al 2023, seguirà una lògica similar a les de Piqué i Alba. Roberto, en canvi, ha de negociar una ampliació perquè acaba el contracte el 2022. El Barça li proposa dos anys més de compromís amb una rebaixa del 40% del sou, però el de Reus no acaba de veure-ho clar. Sigui com sigui, els capitans obren foc en un procés de reformulació que també afectarà altres grans sous de la plantilla, com els de Griezmann i Coutinho, que ara mateix són els més elevats.

Pjanic, més a prop de sortir

En paral·lel a aquestes converses per seguir aprimant les nòmines del vestidor, la direcció esportiva continua sense trobar una sortida per a Miralem Pjanic i Samuel Umtiti, dos jugadors que, emparats en els seus respectius contractes, conserven taquilla al Camp Nou malgrat no comptar per a Ronald Koeman. Els han repetit per activa i per passiva que no jugaran més al Barça, però no se n’aniran fins que no trobin una opció en la qual no hi perdin diners. Dels dos il·lustres descartats, el migcentre bosnià és qui té negociacions més avançades a Itàlia, on manté un bon cartell. Cap proposta li dona tants diners com els que té pactats amb el Barça. Tot i això, el club blaugrana està disposat a facilitar-li la rescissió de contracte pagant-li una part del que perdria en cas de sortir per sempre. De fet, la direcció de futbol prefereix renunciar a qualsevol opció sobre Pjanic abans que negociar una sortida en forma de cessió. L’explicació d’aquesta postura és que l’amortització pendent s’ha auditat com a pèrdua. Amb tot, la cessió podria acabar sent la fórmula guanyadora. El que finalment passi dependrà de les converses que hi hagi aquests dies.

Menys novetats positives hi ha amb Umtiti, que segueix aferrat al seu contracte. En canvi, tant Neto Murara com Álex Collado estudien propostes per marxar abans que s’acabi el mercat de fitxatges. El porter brasiler vol ser titular i, si acaba marxant, el Barça confiaria en Iñaki Peña i Arnau Tenas com a recanvis de Ter Stegen, segons ha informat el portal Goal. Mentrestant, al mitjapunta de Sabadell se l'ha relacionat les últimes hores amb el Braga portuguès. No compta per a Koeman i, després que es frustrés la seva cessió al Bruges, seguirà buscant un lloc on tenir més minuts.

stats