GIRONA FC
Esports 04/10/2019

Juan Carlos Unzué: “Serà molt important no perdre la fe quan les coses no ens surtin bé”

El Girona visita diumenge el Racing amb la intenció de trencar la mala ratxa a camp contrari

Jordi Bofill
2 min
Juan Carlos Unzué, entrenador del Girona

Girona“És el millor moment per aconseguir la primera victòria lluny de Montilivi –ha confessat Juan Carlos Unzué, una mica més alleujat gràcies al triomf contra el Deportivo i que tancarà la setmana diumenge a Santander–. El Racing no ens ho posarà gens fàcil, és un conjunt interessant i té bons futbolistes”. El Girona encadena quatre derrotes consecutives a domicili, i si vol estar a la zona alta ha de capgirar la tendència. “És essencial, perquè només amb els partits de casa no serà suficient. Venim d’un gran esforç, però tornem a tenir l’estat d’ànim a bon lloc”, ha afegit.

La zona d’ascens directe només és a quatre punts. “En un partit passes de ser quinzè a ser setè. Això parla de la igualtat que es viu a Segona, i aquesta temporada no serà diferent. Serà molt important no perdre la fe quan les coses no ens surtin bé perquè els mals moments marxin com més aviat millor Però tothom en tindrà, perquè qualsevol pot guanyar qualsevol”, ha explicat Unzué, que també ha recordat que “els resultats són difícils de predir”. A Montilivi, tothom és conscient que l’any serà complicat. “Més que el nivell dels rivals, hem de veure en quins moments ens ha tocat enfrontar-nos-hi. Ens hem trobat amb equips en dinàmiques positives, i això encara ens ho ha posat més difícil. Però a partir d’ara tampoc hem de pensar que serà més fàcil”.

A diferència de la primera jornada entre setmana de la temporada, quan Unzué –que ara no ha donat la convocatòria– va fer set canvis a Almeria, l’alineació no patirà una sacsejada tan gran: “Encara tenim unes hores per decidir-ho, necessitarem tot el col·lectiu. Hi haurà canvis, però no a gran escala”. El desgast jugarà el seu paper. “És el que hi ha. No vull posar excuses, però no és ideal per a la recuperació disputar un nou partit menys de 72 hores després. El que ens falti de físic potser ho compensa la mentalitat. Crec que hem fet un pas endavant i sembla que quan es guanya el cansament no es nota tant”.

El Racing també té certes urgències, perquè es mou a la zona baixa de la classificació. “Té moltes alternatives, està capacitat per guanyar duels individuals i ens obligarà a estar alerta i ajudar-nos”, ha avisat Unzué, que vol que el seu equip faci una pressió alta de manera eficient, un element clau per entendre la millora que es va veure contra el Deportivo. “Això et pot permetre portar el partit cap on vols, i nosaltres el volem portar a la seva porteria. Com menys temps estiguem en camp propi, molt millor. Treballem per trobar l’equilibri, hem de tenir compromís sense pilota”, ha conclòs.

stats