Koeman vol seguir i creu que les últimes crítiques són injustes

"S'ha d'analitzar tota la temporada", argumenta l'entrenador holandès

2 min
Ronald Koeman

"Per a qualsevol entrenador és important per treballar tenir la màxima confiança del club. Si és així, puc i vull seguir. Estic content, crec que el camí que estem fent mereix que el seguim la temporada que ve. Parlarem amb el president quan s'acabi la temporada. S'ha d'analitzar tota la temporada. No és just que fa unes setmanes tot semblés que anava bé i, ara, tot siguin crítiques", ha exposat Ronald Koeman en la roda de premsa prèvia a la visita demà del Celta. L'entrenador blaugrana, que ha rebut la majoria de preguntes sobre la seva continuïtat al càrrec, ha fet una defensa aferrissada de la seva feina i ha recordat les "dificultats" que aquest curs presentava el Barça. "Si analitzem tota la temporada, no crec que haguem llençat la Lliga. Contra el Granada vam perdre una oportunitat grossa, és veritat. Però és només un partit. Al desembre estàvem molt lluny del títol i l'equip va seguir lluitant", ha afegit.

L'entrenador blaugrana, que en cap moment ha pogut garantir que té el compromís del president Joan Laporta que seguirà el curs vinent, s'ha limitat a dir que aquesta qüestió es resoldrà al final de temporada, a partir del cap de setmana vinent. Koeman ha volgut dir també que sent que té "el suport del vestidor". "I això no sempre és fàcil, perquè hi ha els titulars, però també jugadors que juguen menys. Soc un entrenador que dialoga. Parlo amb els jugadors i, si algú té algun problema, sap que pot parlar amb mi. Soc un entrenador que pensa en el club. Ara he deixat a Mingueza que vagi amb el B. El jugador ha volgut ajudar el filial, que es juga pujar de categoria, i això també s'ha de destacar i agrair", ha explicat l'holandès.

Koeman, que considera que les crítiques dels últims dies estan sent injustes amb ell, ha exposat que considera que "l'afició ha vist un equip que aquesta temporada ha fet partits fantàstics. L'equip ha demostrat tenir molta gana". Això sí, l'holandès no ha negat que hi ha partits en què l'equip "no ha donat el nivell que havia de donar, com en la segona part contra el Llevant". En aquest sentit, ha defensat que el seu és un Barça de futur: "Si podem fer els fitxatges que pensem que necessitem, crec que la gent es pot il·lusionar amb el Barça".

Respecte a les critiques sobre si el seu és un Barça conservador, l'entrenador blaugrana ha volgut negar-ho. "Som el segon equip més golejador d'Europa, només per darrere del Bayern. Tenim unes dades de generació d'ocasions similars a les del City. Però és cert que ens ha faltat fer més gols i tenir millors percentatges d'encert. Volem més arribada dels migcampistes, i també és cert que hem tingut baixes a dalt, com la d'Ansu Fati", ha defensat Koeman, un tècnic que encara no sap si seguirà o no a la banqueta del Barça.

stats