RCD Espanyol
Esports 29/07/2021

L'Espanyol acudirà als tribunals si no li permeten l'entrada de públic

Presentaran un protocol conjunt amb els altres clubs catalans de cara al retorn del públic als estadis

i
Roger Requena
3 min
José María Durán Farré i Marius Varzaru, CEO de Digi, han presentat l'acord de patrocini

L'Espanyol confia poder tornar a jugar a l'RCDE Stadium amb públic en la segona jornada de Lliga. Així ho ha manifestat el director general del club blanc-i-blau, José María Durán Farré, que ha reconegut que l'entitat espera poder rebre el Vila-real el 21 d'agost amb un 70% de l'aforament disponible de l'estadi espanyolista. Si es complís aquest desig, l'Espanyol podria encabir uns 28.350 espectadors sobre el total del recinte, que té capacitat per a 40.500 seients. La voluntat del club és poder permetre l'accés a tots els seus abonats. La xifra perseguida per a aquest curs és de 30.000 socis, la major part dels quals amb dret a un seient.

Durán Farré ha reconegut que l'Espanyol treballa conjuntament amb altres clubs catalans professionals (Barça i Girona) en l'elaboració d'un protocol conjunt de retorn segur als camps de futbol. "El volem presentar a les autoritats perquè ens deixin entrar públic. En les últimes setmanes s'han organitzat moltes activitats i volem que la gent pugui venir als camps, que són més segurs que molts altres recintes. El nostre protocol és 100% segur".

El director general de l'Espanyol ha deixat la porta oberta a portar als tribunals aquesta qüestió en cas que les administracions competents, en aquest cas la Generalitat de Catalunya, es neguin a acceptar els protocols presentats i, per tant, segueixin denegant l'entrada de públic als principals estadis de futbol. La previsió coincideix amb l'anunci del Govern de permetre només 3.000 persones al Johan Cruyff per acollir el Trofeu Joan Gamper el 8 d'agost.

Busquen una sortida per a Vargas

Durán Farré també s'ha pronunciat sobre les possibilitats de l'Espanyol en aquest mercat de fitxatges. Concretament, sobre les sortides, imprescindibles perquè puguin arribar nous reforços. "Hi ha joves que creiem que és bo que surtin cedits, com va passar amb Puado al Saragossa, perquè juguin. Hi ha altres jugadors que tenen diversos anys de contracte i que creiem que, pel valor que tenen, també seria bo que surtin i juguin, com és el cas de Matías Vargas".

L'argentí, amb contracte fins al 2024, no entra en els plans de Vicente Moreno, però el club entén que és un jugador que necessita tornar a jugar i a sentir-se protagonista per recuperar la seva millor versió. El club espanyolista va pagar per ell 10,5 milions l'estiu del 2019, i ara li busca una sortida que li pugui garantir minuts. "És un actiu de l'Espanyol, i si juga podrà tornar i aportar molt més al club", ha afegit Durán Farré.

L'executiu ha insistit que l'entitat blanc-i-blava només vendrà determinats jugadors si arriben propostes pel valor de la seva clàusula. Preguntat per la possibilitat de vendre alguns joves del planter, ha sigut clar: "La venda d'un jugador amb un valor comptable baix seria ideal, però cal preservar el patrimoni del club".

Preguntat sobre les declaracions de Raúl de Tomás afirmant que l'Espanyol no podia conformar-se amb la permanència, ha fet una crida a la prudència: "L'ambició la tenim tots, però cal ser realistes. No podem anar a aconseguir un segon objectiu sense haver assolit el primer".

L'acord amb Digi, fins al 2023

L'Espanyol ha presentat aquest dijous l'acord de patrocini amb l'operador de telecomunicacions Digi, que apareixerà a la part posterior de la samarreta del primer equip i dels conjunts del planter en les pròximes dues temporades, fins al 2023. L'acord ha permès a l'entitat espanyolista augmentar el marge salarial disponible i poder incorporar Sergi Gómez. "Hem entrat en positiu gràcies a aquest patrocini, però ara tornem a estar a zero. Seguirem treballant per estar en positiu", ha comentat Durán Farré.

Digi, que des de la temporada passada patrocina la samarreta del Rayo Vallecano, ha trobat en el futbol un trampolí mediàtic per expandir-se. L'executiu ha comparat els valors de l'empresa de telecomunicacions, que recentment ha obert seus a Catalunya, amb els del club. "L'esperit de Digi és el de guanyar els grans, esperem que se'ns estengui".

stats