Espanyol
Esports 17/01/2022

L'Espanyol es reforça amb Tonny Vilhena

El jugador arriba cedit fins al final de la temporada i el club se'n reserva una opció de compra

2 min
Tonny Vilhena firmant el seu nou contracte

BarcelonaEl migcampista neerlandès del Krasnodar Tonny Vilhena arriba cedit a l'Espanyol. Es tracta d'un vell desig de la direcció esportiva blanc-i-blava, que ja havia negociat per ell el 2016, quan era del Feyenoord. Les negociacions no van arribar aleshores a bon port per a aquest atacant, que l'estiu del 2019 va marxar a Rússia a canvi de 9 milions d'euros. Ara, dos anys i mig després, Vilhena volia marxar del Krasnodar i el seu destí és l'Espanyol, club que fa mesos que tornava a insistir en ell. L'entitat blanc i blava assumeix una petita part del salari (al voltant de 400.000€) i es reserva una opció de compra inferior a quatre milions d'euros al final de la temporada.

Vilhena ha arribat aquest dilluns a Barcelona per passar la corresponent revisió mèdica a la Clínica Corachan mentre els dos clubs acabaven de tancar els serrells de la negociació. L'estret marge salarial de què disposa l'entitat blanc-i-blava, menys de 400.000 euros, obligaria al Krasnodar a fer-se càrrec de la major part del salari de Vilhena. L'Espanyol tampoc pot assumir una clàusula de compra obligatòria a final de temporada i negocia que sigui opcional i, a més, amb una xifra "realista" que el club pugui abonar a l'estiu. L'Espanyol ja havia demanat per la seva situació fa uns mesos, però va fer-se enrere al veure que el Krasnodar demanava entre 8 i 10 milions. També aleshores clubs com el Sevilla havien estudiat el seu fitxatge.

Polivalència en atac i defensa

Ara la seva situació ha canviat per complet. Malgrat tenir protagonisme al seu actual equip, Vilhena, de 27 anys, vol marxar i l'Espanyol vol repetir amb ell el que ja va fer amb Yangel Herrera a l'estiu. "No era factible fa poc, però ara la situació s'ha desbloquejat", admeten fonts del club periquito.

Vilhena ha disputat 79 partits amb el Krasnodar, on ha firmat nou gols i ha repartit vuit assistències. On va firmar els seus millors registres, però, va ser a l'Eredivisie, on va marcar 41 gols i va donar 29 assistències en els 258 partits que va disputar amb el Feyenoord. Està per veure quin serà el seu rol a l'Espanyol, ja que malgrat que al seu país exercia com a extrem o migcampista, enguany ha jugat la majoria de partits a Rússia com a lateral esquerre.

stats