JUDO
Esports 18/08/2014

La barcelonina Laia Talarn es classifica per al Campionat del Món de judo

L'esportista, de tant sols 22 anys, participarà en la competició internacional que se celebrarà a Rússia del 25 al 31 d'agost

Ferran Piqué
2 min
Laia Talarn en una competició de judo

BarcelonaLaia Talarn s'ha classificat per a la Copa del Món de judo després de penjar-se un or i una plata en les proves de classificació que va disputar a Xile i a Weston (Miami). Amb tant sols 22 anys, l'esportista formarà part de l'equip estatal –que estarà format per 5 judokes– que disputarà la competició internacional, que se celebrarà a Txeliàbinsk (Rússia) del 25 al 31 d'agost.

La barcelonina, que debutarà el dia 29 a la categoria de -78kg, afronta el mundial amb molta il·lusió i satisfeta de la feina feta fins a aquest moment: "Ha sigut un gran any a nivell competitiu. Després de la lesió que vaig patir al novembre, he sabut remuntar i fer-me amb medalles i punts de cara a la classificació pels Jocs Olímpics", ha explicat.

Talarn, que serà primera catalana que participi a una Copa del Món de judo en els últims quatre anys –l'última va ser Vanessa Garcia a Tòquio–, ha comentat que se sent "molt il·lusionada": "Em noto molt fresca. El Campionat del Món és un repte a nivell personal però també per a tot el meu equip, que m'ha ajudat a arribar on sóc ara", ha comentat. "Penso donar el meu 100% i no renunciar a res", ha afegit.

Pel que fa a les expectatives de l'equip espanyol, Talarn ha volgut destacar la bona composició de la selecció estatal: "Aquesta vegada s'ha apostat molt per la joventut. A l'equip hi ha una interessant i més que positiva barreja d'esportistes veterans amb molta experiència, i d'altres que comencem a participar en aquest tipus de competicions", ha comentat la barcelonina.

Jose Conde, director esportiu de la Federació Catalana de Judo, s'ha mostrat molt satisfet amb la classificació de l'esportista de les Escolàpies Llúria: "Durant els darrers mesos, la Federació ha donat suport a la Laia i l'ha ajudat en tot el que hem pogut. Aquesta fita suposa tot un repte per la Laia, tot i que creiem que pot arribar molt lluny", ha dit.

stats