Laporta: "Jo mai hauria pogut ser president del Barça sense el Johan"

Acompanyat per Jordi Alba, el nou president blaugrana ha inaugurat una nova instal·lació esportiva de la Fundació Johan Cruyff a l'Hospitalet

2 min
Presentació del Cruyff Court de la Fundació Johan Cruyff amb Jordi Alba i Joan Laporta

Joan Laporta ha estrenat la seva segona presidència del Barça amb un acte de la Fundació Cruyff. El nou president de l'entitat blaugrana sempre ha reconegut la importància de la llegenda holandesa en la seva manera d'entendre el club i és per això que "no podia començar d'una millor manera com a president del Barça", com ha confessat ell mateix.

La inauguració del nou complex esportiu de la Fundació a l'Hospitalet del Llobregat ha donat el tret de sortida a la nova junta de l'expresident, que hi ha assistit acompanyat de Rafael Yuste, el pròxim vicepresident esportiu del club, i Miquel Camps, membre de la directiva. La instal·lació està situada a la plaça de Granada, al districte de la Florida - les Planes, i té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

Sobre la gespa i acompanyat de Jordi Alba i Núria Marín, alcaldessa de la ciutat, Laporta ha tornat a demostrar la seva admiració i estima per Cruyff. "Jo mai hauria pogut ser president del Barça sense el Johan –ha confessat–. No només m'ha ajudat, sinó que m'ha ensenyat una forma de vida. La filosofia del Johan anava més enllà. Ara s'inicia una nova etapa i segur que si es converteix en una etapa esplendorosa serà gràcies al Johan".

El president culer també ha volgut posar en valor la figura de Jordi Alba: "És un jugador emblemàtic, que ens ho dona tot i que segur que encara té molt de recorregut al club". El complex que porta el nom de Jordi Alba és l’onzè dels quinze Cruyff Courts que la Fundació Cruyff inaugura a Catalunya arran de la col·laboració amb la Fundació La Caixa, la Fundació Barça i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Laporta va de cara

Jordi Alba ha valorat per primer cop en públic la tornada de Laporta a la llotja del Camp Nou. "Va de cara i als jugadors els tracta molt bé. Sempre mira per nosaltres, i per a un president això és el més important", ha dit, i ha admès que el vestidor ha encaixat la notícia del seu retorn "amb alegria". El lateral blaugrana ha parlat del seu futur i ha admès que es troba en un moment molt bo de la seva carrera, tant físicament com mentalment. "Es parla molt de l'edat, però no cal mirar el DNI, sinó fixar-se en el que cadascú fa al camp", ha recalcat. El lateral de l'Hospitalet també ha abordat el futur del seu company d'equip Leo Messi, a qui ha definit com "una persona que estima el club". "La meva il·lusió és que es quedi i ens segueixi donant alegries. Després, la decisió és seva i ell ho dirà quan toqui. Al vestidor no l'hi preguntem i no és bo que cada dia es parli d'això", ha conclòs.

stats