Barça

Laporta: "No destituirem Xavi passi el que passi aquesta temporada"

El president blaugrana afirma que la situació del club és bona, que el model de propietat no està en perill i que aviat se superarà "aquesta època fosca"

4 min
Joan Laporta en l'acte d'aquest dimecres al Camp Nou.

BarcelonaJoan Laporta ha explicat com queda el Barça després de la decisió de Xavi de marxar al final de temporada. El president blaugrana, entrevistat a RAC1 per Jordi Basté, ha explicat com van anar els fets després de la derrota contra el Vila-real: "Em va dir que era millor anar-se'n, que dimitia i que renunciava a l'any de contracte que li quedava. Ho deia amb tanta convicció, que l'hem d'escoltar. Li vaig dir que si havíem de lluitar amb ell ho faríem, però em va dir que s'ho havia rumiat i que tenia molta pressió. Li vaig dir que acceptava aquesta fórmula -quedar-se fins al 30 de juny- només perquè és ell".

Laporta ha deixat clar que aquesta temporada no ha pensat mai a destituir-lo, però ha admès que si no fos Xavi ja l'hauria destituït: "Ho faria pel Barça". És a dir, ha admès que els resultats no són els que esperava: "Estic ocupat, no preocupat. Aquesta situació encara es pot revertir i no tirem la tovallola. Si guanyem a Vitòria encara podrem lluitar per la Lliga. Vaig saber de l'adeu de Xavi quan vaig baixar al vestidor després del partit del Vila-real. El vaig escoltar atentament perquè Xavi és una persona honesta i s'estima el Barça. Vaig veure que hi havia reflexionat, que tenia molta pressió a sobre. Pensava que era el millor per alliberar els jugadors de la pressió i alliberar-se ell i que era el millor per al club. La comissió esportiva és un òrgan consultiu i en aquell moment hi érem Deco i jo. Deco va considerar que era una fórmula que calia respectar, no és una fórmula habitual, feta ad hoc per la personalitat de Xavi, però tots ho vam acceptar, tant la junta directiva com la comissió esportiva".

"No destituiré Xavi"

Sobre si destituirà Xavi abans del final de temporada en cas de més derrotes, Laporta ha dit: "No destituiré Xavi, no es mereix que el destituïm, ell és el primer que creu en aquesta fórmula fins al final de temporada. No tirem la tovallola a la Lliga i la Champions, tenim plantilla i equip per guanyar el Nàpols. Aquesta fórmula depèn de Xavi, no tinc motius per dubtar de la seva motivació ni de la implicació dels jugadors”. El president no ha volgut parlar de noms de futurs entrenadors i ha afirmat que és Deco qui hi treballa. Ara, sí que ha parlat de la plantilla: "És per estar millor de com estem, però de vegades passen coses, com les lesions de Ter Stegen, De Jong, Gavi... són jugadors clau en el nostre sistema i l'equip se n'ha ressentit. Aquest equip no estava previst per estar a deu punts del primer. Per això estic ocupat i treballant-hi".

Sobre les crítiques rebudes per Xavi, el president ha dit que "és molt subjectiu, però sempre es pot ajudar més": "El tracte l'ha de valorar ell, jo puc valorar el tracte que rebo jo. M'he acostumat a acceptar les crítiques i em rebel·lo quan hi ha falsedats, com que aquest club es convertirà en SAD i el catastrofisme. Si aquest any aconseguim el pressupost que ens hem marcat, superarem una de les etapes més fosques de la història del Barça". En aquest sentit, s'ha referit a les crítiques rebudes per la gestió del club. "S'ha arribat a dir que he posat la mà a la caixa. Això és una altra falsedat. No hi he ficat mà. Hem aconseguit combinar la recuperació econòmica amb fer una gran plantilla. A mi ja em rellisquen les crítiques, tinc molta mili a l'esquena i em rellisca, com aquesta falsedat que m'acabes de dir".

"Descarto de totes totes que el Barça s'acabi convertint en una SAD. Soc garant que el club continuarà sent sempre dels socis. No m'agrada quan es diu que modificarem el sistema de propietat del club, és fals. És més, si aconseguim tancar el pressupost de la temporada vinent, superarem per fi una de les èpoques més fosques de la història del club. Si complim el fair play, s'acaba aquesta etapa. Està previst que s'assoleixi sense necessitat de vendre jugadors. Quan vam arribar, teníem 500 milions de pèrdues i 1.500 de deute. Si l'any passat ja vam donar beneficis i responem amb fons propis amb una quantitat important i reestructurem el deute, ara anem per molt bon camí, hem reduït deute amb la Lliga de 1.850 milions a 652, hem reduït la massa salarial esportiva en 172 milions". Laporta, per cert, ha acabat admetent que la relació amb Nike no és bona perquè "el mercat ens paga el doble del que paga Nike i ells no han complert algunes coses".

El president ha insistit que el Barça no ha "comprat mai àrbitres" i que el Madrid és "cínic i no té vergonya per la campanya que fa contra els àrbitres", tot admetent que treballen al costat del club blanc per crear la Superlliga, perquè "és la gran opció que tenim per lluitar contra els clubs estat". De fet, ha afirmat que creu que la Superlliga ja es podria fer la temporada vinent i que "l'absència dels anglesos, que ja tenen una lliga potent, me la repampimfla", perquè hi ha clubs italians, francesos, portuguesos o alguns alemanys interessats.

stats