Esports 26/06/2017

L'àrbitre sabadellenc David Medié xiularà a Primera Divisió el curs vinent

Ha assolit la segona millor puntuació de la categoria de plata, un 9,57

Ara
1 min
David Medié és un dels tres àrbitres que pujaran a la primera divisió la propera temporada

BarcelonaLa temporada 2017-18 comptarà amb tres àrbitres catalans a la Primera Divisió. Al barceloní Alfonso Álvarez Izquierdo i al lleidatà Xavier Estrada Fernández s'hi unirà el sabadellenc David Medié Jiménez, que tal com ha anunciat el Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Reial Federació Espanyola de Futbol, puja de categoria. Medié serà un dels tres àrbitres a estrenar-se a Primera després d'haver assolit una nota de 9,57 punts, la segona millor de la categoria, només superat per l'asturià Pablo González Fuertes. També puja l'àrbitre de Castella-la Manxa Aitor Gorostegui Fernández Ortega.

Medié va començar a arbitrar a la Segona Divisió B el 2009, i 3 anys després, el 2012, va fer el salt a la categoria de plata, on ha xiulat els últims cinc cursos. Amb només 32 anys i 1,90 metres d'alçada, s'estrenarà a Primera després de 140 partits professionals disputats (101 a Segona Divisió i 39 a Segona B). Té una mitjana de 5,6 grogues (n'ha mostrat un total de 783), i de 0,47 vermelles per partit (en total, n'ha ensenyat 66).

Perden la categoria l'àrbitre de la Rioja Daniel Ocón Arráiz i el basc Iñaki Vicandi Garrido. També deixa d'arbitrar a Primera, en aquest cas per haver assolit l'edat reglamentària, l'aragonès Carlos Clos Gómez, que aquesta setmana complirà 45 anys.

stats