Boxa
Esports 04/06/2016

"Ens va obrir les portes a tots els esportistes negres": LeBron James, afectat per la mort de Muhammad Ali

L'estrella dels Cavs, tot un líder de la comunitat negra, ha destacat el llegat del boxejador

àlex Gozalbo
2 min
LeBron James

BarcelonaLes reaccions a la mort de Muhammad Ali són constants en el món de l'esport dels Estats Units. LeBron James, que és amb els Cleveland Cavaliers a Oakland, on disputa les seves sisenes finals de la NBA consecutives, ha reconegut que se sent trist per la seva mort, però orgullós de tot el que va fer pels esportistes negres. "La seva classe dins el quadrilàter va transcendir per sempre, però sobretot el que va fer, quan ens va obrir les portes a tots els esportistes negres perquè ara tinguem tot el que vulguem aconseguir", ha explicat. "No era simplement el millor per com dominava els seus rivals, sinó pel que va fer pels altres i els més necessitats", ha afegit.

James, que s'ha convertit en un dels professionals més compromesos amb els assumptes polèmics que afecten la societat i la comunitat negra, ha reconegut que Ali és un dels que més l'ha inspirat per seguir endavant amb la filosofia d'aprofitar la fama i fortuna que posseeix perquè puguin tenir un impacte positiu en les persones que estan fora del bàsquet. "Les persones obliden el que tu fas com a professional. S'obliden dels títols i les altres coses que pots aconseguir com a professional, però del que mai s'obliden és del que tu els fas sentir amb les teves accions", ha opinat.

Els Golden State Warriors i els Cleveland Cavaliers disputaran la nit de diumenge a dilluns (02.00 h, Cero i Canal+ Deportes) el segon partit de les finals de la NBA.

Exjugadors com Kareem Abdul-Jabbar han utilitzat les xarxes socials per recordar el llegat d'Ali.

Serge Ibaka, pivot dels Oklahoma City Thunder, també ha penjat un missatge al seu compte de Twitter:

stats