Esports 04/06/2016

Mor als 74 anys el boxejador llegendari Muhammad Ali

L'esportista, malalt de Parkinson, va patir uns problemes respiratoris que no ha pogut superar

Ara
2 min
Mor als 74 anys el boxejador Muhammad Ali

BarcelonaMuhammad Ali, considerat un dels millors boxejadors de la història, ha mort als 74 anys. Ali va ser hospitalitzat dijous als Estats Units per uns problemes respiratoris que no ha pogut superar, segons informa l'agència Bloomberg citant un comunicat de la família.

Ali va convertir-se en un heroi d'aquest esport i va coronar-se campió del món de pesos pesants tres cops durant les dècades dels 60 i 70. Però més enllà del palmarès, serà recordat per la tècnica que exhibia i l'èpica d'alguns dels combats que va protagonitzar.

Un dels més llegendaris va ser el que el va enfrontar a Georges Foreman als anys 70. "'It's the rumble in the jungle, baby'", deia Muhammad Ali al costat de l'organitzador d'aquell combat, Don King. El mateix Foreman ha lamentat la pèrdua del seu contrincant: "Ali, Fraser i Foreman érem un sol home. Perdo una part de mi". També l'organitzador del mític combat ha lamentat la pèrdua d'Ali.

Ali durant el combat mític contra Foreman

El 1982, amb només 42 anys, Ali va ser diagnosticat de Parkinson. Malgrat la pèrdua progressiva de les seves funcions motores i fins i tot la parla, va seguir protagonitzant algunes aparicions públiques. El 1996 va poder recórrer l'últim tram portant la torxa olímpica en els Jocs d'Atlanta.

Se'l va poder veure en públic per últim cop aquest mes d'abril en un acte benèfic de recaptació de fons per a organitzacions d'Arizona.

La vida d'Ali també va ser singular. El boxejador nord-americà, nascut com a Cassius Clay, va acabar a la presó quan va negar-se a lluitar a la Guerra del Vietnam al·legant que, com a musulmà, les seves conviccions religioses l'hi impedien. Un cop alliberat, però, va reprendre la carrera i va revalidar el títol de campió mundial en dues ocasions.

stats