futbol
Esports 24/05/2016

L'entitat que representa esportistes homosexuals denuncia a Carriço del Sevilla

El jugador va ser expulsat per cridar de forma evident "maricon" a l'àrbitre Carlos del Cerro Grande

Joan Aureli Raich
2 min
Daniel Carriço disputa una pilota amb Mathieu durant la final de Copa

BarcelonaL'Associació d'Esportistes Ibèrics que representa a la majoria gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals (ADI LGTB) que practiquen esport, ha mostrat en un comunicat la seva adhesió pública a la denúncia emesa ahir dilluns, per part de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport. L'entitat denuncia al jugador del Sevilla F.C. Daniel Carriço i al propi club andalús, pels insults homòfobs que el defensa va dirigir a l'àrbitre durant la final de la Copa del Rei disputada diumenge entre Barça i Sevilla.

L'ADI comparteix els arguments i s'uneix a les demandes i ofereix tot el suport i la solidaritat cap a l'àrbitre, Carlos del Cerro Grande, igual que cap a tots els esportistes que en diferents esports i categories segueixen patint humiliacions, agressions i vexacions per mitjà d'insults homòfobs. En el mateix comunicat recorden que cal ajustar la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport i afegir també la LGTBfòbia, ja que fets com els vistos en la final de la Copa del Rei, representen una agressió per tots els esportistes gais que, dia rere dia, s'obren pas en un món ple de tabús i estereotips. De la mateixa manera recorden que la passivitat de les autoritats i la falta de sancions exemplars constitueixen un exemple d'intolerància pública molt poc edificant per la societat.

El Barça també va ser denunciat

Durant el minut de silenci que es va dedicar en memòria de Johan Cruyf en l'últim duel entre Barça i Reial Madrid de l'abril, una part del Camp Nou va cridar "Cristiano maricon". En aquest cas va ser l'Observatori Espanyol contra la LGTBfòbia que va denunciar al club blaugrana. En el mateix comunicat feia referència als "constants insults i insinuacions malintencionades" que el jugador portuguès rep tant d'aficionats com de periodistes.

El brasiler Neymar també va ser protagonista en les demandes de l'Observatori l'any 2013, just abans d'arribar a Barcelona. En un polèmic anunci, el jugador fugia d'un home que mostrava interès en el seu cos en calçotets.

El Barça per la seva banda, es va comprometre l'any 2015 en favor de la diversitat i el respecte cap a l'orientació sexual món de l’esport i a lluitar contra l’homofòbia. En aquell moment el Barça va fer un espot de sensibilització amb el lema 'Juguem en equip, celebrem el respecte'.

stats