Esports 29/10/2016

L'Espanyol es reunirà amb els grups d'animació per trobar una solució pactada

El club mantindrà converses amb Curva i Juvenil la setmana vinent, primer de forma separada i després conjunta

Roger Requena
2 min
La zona de la grada d'animació, sense aficionats

BarcelonaL'Espanyol s'afanya a intentar perdre com menys partits millor un dels seus principals actius: l'animació de l'afició. És per aquest motiu que el club ja ha pactat amb els dos principals grups d'animació, la Curva RCDE i la Penya Juvenil, diverses reunions al llarg de la setmana vinent en què tractaran, primer de forma separada i després tots plegats, de quina manera es pot restablir la convivència entre els grups i el club a la zona d'animació. Evitar que la Incondicional 1900 quedi deserta durant gaire temps és un deure de totes les parts.

"Mentre Curva i Juvenil no es posin d'acord i segueixi havent-hi problemes, la grada estarà tancada", ha afirmat a una entrevista a l'agència Efe el conseller delegat Ramon Robert, que ratifica així el que fonts del club havien explicat a l'ARA: "Volem una grada d'animació unitària, no violenta i que animi l'equip. Si no es pot tenir aquesta grada, no hi haurà grada".

Així, al llarg de la setmana entrant se succeiran les reunions entre totes les parts per repensar la Incondicional 1900 i veure quina resposta es mostra davant del seu tancament temporal i de les notificacions rebudes via burofax. Per poder establir converses amb el club, els dos grups d'animació presentaran interlocutors vàlids, un dels requisits exigits per l'entitat. La Juvenil hi manté els mateixos –ja havien estat validats pel club–, mentre que la Curva, com va avançar l'ARA, n'ha presentat dos de nous –anteriorment n'havia proposat vuit que el club havia refusat–: David Asensio i Xavier Vives.

Tots dos, membres de la Curva des de fa anys, encara que no tenen cap responsabilitat dins l'estructura del grup ni han rebut cap sanció disciplinària del club, que decidirà si els valida o no com a interlocutors després de reunir-s'hi. Prèviament a aquesta reunió amb el club, la Curva es reunirà internament per exposar al gruix del grup la seva posició del que ha passat en les darreres setmanes. En aquesta reunió es decidirà la postura que mantindrà el grup amb el club i amb la Juvenil. Totes aquestes trobades han de servir per reconduir una situació que està en un moment delicat, fins al punt que fa uns dies algunes de les parts donaven les relacions per "trencades". "Volem que tots dos grups estiguin junts i animant, i farem els passos perquè s'ajuntin, però mentre no estiguin d'acord i hi segueixi havent problemes, ha d'estar tancada", ha comentat Robert.

Si la situació no canvia dràsticament en els pròxims dies, contra l'Athletic no hi haurà ningú als accessos 109 i 110 del gol Cornellà, de manera que l'animació s'haurà de dur a terme al llarg de la resta de grada de forma dispersa. Si no hi ha acord, la grada es mantindrà tancada. "No la podem obrir si no tenim la seguretat que no passaran els problemes dels darrers partits, no podem fer altra cosa", ha afegit Robert, que s'ha mostrat "optimista" respecte a aquesta qüestió. "Com que tots busquem el mateix, estic segur que la tornarem a obrir", ha conclòs.

stats