RCD Espanyol

Loren Morón: "Ens entendrem fàcilment amb Raúl de Tomás, som compatibles"

El davanter andalús arriba cedit amb una opció de compra procedent del Betis

i
Roger Requena
4 min
Loren Morón ja vesteix la samarreta de l'Espanyol

Loren Morón és el quart reforç estiuenc de l'Espanyol. El davanter andalús ha estat presentat aquest dimecres com a nou jugador blanc-i-blau després de passar la revisió mèdica a la Clínica Corachan i de firmar el contracte que el vincularà amb l'entitat blanc-i-blava per una temporada.

"Crec que serà una temporada molt il·lusionant a nivell personal i col·lectiu. Vinc amb ganes d'aportar en el que es necessiti", ha afirmat el davanter en la seva primera roda de premsa com a jugador blanc-i-blau. Morón ha assegurat que està llest per debutar divendres a Son Moix, si Vicente Moreno ho considera oportú, i ha deixat clar que s'adaptarà a la posició que el tècnic blanc-i-blau li ordeni. "Coneixent com juga Raúl de Tomás, crec que ens podem compaginar molt bé i entendre'ns, no crec que calgui definir qui jugarà més avançat: si hi ha connexió, això no importa".

Arriba a l'Espanyol cedit, sense cost, i disposarà d'una opció de compra que, finalment, serà no serà obligatòria. L'entitat espanyolista i el jugador ja han pactat les condicions econòmiques i els anys de vinculació que tindria el nou contracte del davanter en el cas que, a final de temporada, el club espanyolista decideixi executar l'opció de compra de què disposa, l'import de la qual no ha transcendit.

L'Espanyol es farà càrrec del salari del jugador -prop dels dos milions d'euros bruts, menys la part proporcional del mes i mig que ha passat des de l'1 de juliol, que l'assumeix el Betis-, mentre que Morón ha facilitat les negociacions perdonant al Betis una part de les quantitats que li devien.

"Loren forma part de la idea de creixement que volen per aquest curs a la nostra davantera. No tinc dubtes de que ens pot donar molt", ha explicat el director esportiu, Rufete.

Quatre davanters per dues posicions

Amb Morón, l'entitat espanyolista s’assegura una davantera de garanties de cara al curs del seu retorn a Primera. Raúl de Tomás, Dimata, Loren, Puado i Wu Lei –a més d'Embarba i Melamed, que també poden jugar-hi de manera puntual– es repartiran les dues posicions de la punta d’atac. Són perfils força diferents i complementaris per a una davantera que aquest any no hauria de patir falta de gol. 

El seu substitut al Betis serà el brasiler Willian José, de la Reial Societat, a qui incorporaran en qualitat de cedit amb una opció de compra pròxima als vuit milions d'euros. José competirà al Betis amb l'exespanyolista Borja Iglesias, que la temporada passada va guanyar-li el lloc a Morón. El mateix Panda l'ha animat a fitxar per l'Espanyol: "M'ha parlat molt bé del club, de la ciutat i de les mostres d'afecte que donen aquí", ha assegurat Loren. Amb 27 anys, l’atacant de Marbella arribarà a l’entitat espanyolista amb ganes de reivindicar-se i recuperar el protagonisme perdut al Betis amb Pellegrini.

Amb Loren Morón, l’Espanyol incorpora un davanter tècnicament bo, amb una gran definició des de dins i també fora de l’àrea, que es mou bé a l’espai i que aporta, a més, una interessant presència física gràcies a la seva alçada (1,85 metres). Uns registres que encaixen a la perfecció amb el que busquen Vicente Moreno i l’àrea esportiva blanc-i-blava.

Format a les categories inferiors del Marbella, Morón va debutar amb el primer equip del Betis amb 24 anys la temporada 2017-18. En els quatre cursos sencers que va disputar amb el conjunt verd-i-blanc va firmar 28 gols i 7 assistències en 127 partits. La seva aportació golejadora va anar creixent al llarg de les tres primeres temporades (7, 8 i 12 gols, respectivament), però el curs passat va ser el pitjor des de la seva arribada a l'elit, amb un sol gol.  

Assessorament sobre les piulades ofensives

L’arribada de Loren Morón a l’Espanyol ha provocat certa controvèrsia entre alguns seguidors blanc-i-blaus després que es fessin virals algunes piulades ofensives contra les dones i contra Catalunya que hauria fet a Twitter el 2012, quan tenia 18 anys. Fonts de l’Espanyol admeten a l’ARA que “és un tema sensible que cal tenir en compte, perquè pot influir en la percepció que l’aficionat té del jugador”. 

Per aquest motiu, el club blanc-i-blau li ha donat la benvinguda amb un vídeo on el jugador es presenta i on parla d'aquelles piulades: "Sóc conscient de la polèmica que van causar aquelles piulades. Són coses lamentables de les quals me'n penedeixo i que no penso. Són tonteries d'adolescents. Demano disculpes a la gent que s'hagi pogut sentir molesta". El jugador també ha anunciat que torna a obrir un compte de Twitter perquè els seguidors puguin conèixer com és.

Vargas, rumb a Turquia

L'arribada de Loren Morón ha estat possible gràcies a la sortida d’un altre atacant, Vargas, que ha tancat la seva cessió per una temporada l'Adana Demirspor de la Superlliga turca. Allà coincidirà amb l’excèntric Mario Balotelli i també amb altres veterans que han tingut prolífiques carreres en destacats clubs europeus com l’argentí Lucas Castro, Gökhan Inler, Benjamin Stambouli i Younès Belhanda. Ha preferit Turquia al Brasil, on el pretenia el Gremio Porto Alegre. El conjunt turc no disposarà de cap opció de compra i es farà càrrec de la fitxa de l'extrem argentí, que a principis d'estiu era reticent a marxar a aquest país. L'Espanyol espera que aprofiti aquest préstec per recuperar la seva millor versió.  

Un altre jugador que podria marxar és Pol Lozano, per qui s'ha mostrat interessat el Girona. "Volem que tingui una sortida perquè tingui minuts. Confiem en ell, sabem que és un jugador que serà important pel club quan tingui minuts", ha explicat Rufete.

Pedrosa ha estat intervingut

Adrià Pedrosa sotmès aquest dimarts a una intervenció menor per tractar la lesió a la mà dreta que va patir dissabte davant del Vila-real. El conjunt blanc-i-blau no ha fet públic l'abast de la lesió i s'ha limitat a comunicar que "la seva evolució immediata marcarà la seva disponibilitat". Un cop completada l'operació, el jugador ha compartit un missatge a les seves xarxes socials on ha escrit que tot ha sortit "perfecte" i que ara "toca recuperar-se".

Adrià Pedrosa ha estat intervingut d'una lesió al braç dret
stats