Ara s'entén la tebiesa de Laporta amb Koeman: els apunts en calent del Barça - Atlètic de Madrid

L'holandès ha servit per rescatar els blaugranes de la penombra, però es queda curt per pensar en gran

2 min
Busquets, a terra abans de ser substituït.

BarcelonaMés vides que un gat. La Lliga està en mans del Sevilla, de l'Athletic Club, del Granada i del Vila-real. És a dir, dels oponents que tindrà el Reial Madrid, que està mort físicament i afectadíssim per les lesions, en les quatre jornades que resten perquè acabi la competició. L'empat a res entre el Barça i l'Atlètic de Madrid al Camp Nou entrega el privilegi de dependre de si mateix a l'equip de Zidane, que està en disposició d'aprofitar les errades dels matalassers a la segona volta i la falta de recursos dels blaugranes, que la setmana passada van cometre una falta imperdonable contra el Granada. El Madrid té més vides que un gat. En una campanya de mínims, els blancs ho tenen tot de cara per seguir alimentant el seu mite.

Falta de grandesa. Amb la Lliga en joc i la victòria com a única via per retallar distàncies, Koeman va trigar 75 minuts en reaccionar. Després d'una primera part dominada de principi a fi per l'Atlètic, el tècnic del Barça només va canviar Mingueza per Araujo, defensa per defensa, i va relegar el risc a l'últim quart d'hora. Ja se sap que sacsejar en positiu els partits en marxa no és el punt fort del neerlandès, però tanta inacció en grans escenaris fins i tot compromet el seu crèdit per conservar el càrrec. S'entén la tebiesa de la directiva envers la seva continuïtat, perquè costa veure un projecte a llarg termini amb ell a la banqueta. La seva mà ha servit per sortir del desastre, però es queda molt curta per pensar en gran.

Sense govern al mig del camp. La lesió de Busquets a la primera part va condemnar el Barça al desgovern. El de Badia del Vallès venia de jugar els millors partits de la temporada i va deixar el seu lloc a Ilaix, un interior amb arribada que va provocar que De Jong desaparegués de les zones on millor influeix, ja que va haver d'endarrerir la seva posició. Koeman va fer baixar la mitjana d'edat fins als 19,6 anys en el compromís decisiu per a la Lliga no per falta de recursos, sinó perquè ha dimitit de futbolistes com Pjanic, un migcentre posicional tip de jugar partits 100% tàctics. No disputa ni un sol minut a la Lliga des del mes de febrer. Tela. També és feina del tècnic no malbaratar els arguments que té al vestidor.

Experiments amb gasosa. La Lliga i l'empresa que produeix els partits porten un any punxant ambient fals a les retransmissions per compensar la falta de públic. També han inventat la fan cam perquè els jugadors hi vagin a celebrar els gols i s'han tret de la màniga una steady per calcar els enquadraments típics dels videojocs. Renovar-se o morir, d'acord. El negoci mana. Però tanta innovació és ridícula si després el senyal televisiu dels partits és incapaç de minimitzar els efectes de l'ombra que dibuixen estadis com el Camp Nou sobre la gespa en determinades hores del dia. O si els àrbitres no saben veure que les primeres indumentàries d'equips com el Barça i l'Atlètic es poden confondre a plena llum. No n'aprenem.

stats