Futbol
Esports 02/01/2022

El Madrid comença l'any amb una ensopegada (1-0)

Una errada de Militão condemna un conjunt blanc impotent davant el Getafe

2 min
Militao ha fallat clamorosament en l'acció del gol del Getafe

El Reial Madrid va acabar el 2021 dominant amb mà de ferro la classificació de la Lliga, però en el darrer partit al Santiago Bernabéu va cedir un empat (1-1) contra el Cadis, equip de la part baixa de taula. I si els blancs es van refer guanyant a San Mamés (1-2) abans de tancar l'any, han encetat el 2022 encaixant un altre resultat dolorós: el conjunt de Carlo Ancelotti ha caigut per la mínima contra el Getafe (1-0) al Coliseum Alfonso Pérez.

Una errada clamorosa d'Eder Militão just abans dels deu minuts de partit ha acabat suposant un preuat botí per al Getafe, que, com el Cadis, s'està jugant mantenir la categoria. El central brasiler s'ha adormit protegint una pilota davant de Thibaut Courtois, i Enes Ünal, murri i lluitador, li ha acabat pispant la cartera i ha batut el porter belga amb un xut creuat i ras.

El Madrid ha tardat a reaccionar i durant tot el primer temps –tret d'un parell de rematades de Luka Modric (una ha picat al travesser)– ha estat incòmode i incapaç de generar perill davant del conjunt de Quique Sánchez Flores, que ha optat per avançar línies i anar a pressionar la sortida de pilota blanca.

A la represa el setge blanc ha anat augmentant progressivament, però en les dues accions més clares del Reial Madrid el porter David Soria ha aparegut amb encert. En la primera, neutralitzant un xut col·locat de Casemiro, i en la segona, blocant una rematada tova d'Isco. El Getafe ha sabut resistir fins al final i ha acabat deixant el líder de la Lliga, que ha trobat a faltar Vínicius -baixa per coronavirus-, amb un pam de nas.

L'Atlètic torna al camí del triomf (2-0)

Menys dificultats ha tingut l'Atlètic de Madrid. Després d'acabar el 2021 amb quatre derrotes seguides, un fet fins llavors inèdit durant la dècada que Simeone fa que entrena els matalassers, el conjunt blanc-i-vermell ha tornat al camí del triomf a costa d'un Rayo Vallecano (2-0) ple de baixes per coronavirus. En tot moment l'Atlètic ha sigut millor que el seu rival i l'argentí Ángel Correa, amb un doblet, és qui s'ha encarregat de fer els gols en un no partit discret de Luis Suárez.

El Sevilla, principal perseguidor a la taula del Reial Madrid amb vuit punts menys (però també amb dos partits menys que els blancs), visita el Cadis aquest dilluns.

stats