GIRONA FC
Esports 04/05/2019

Mantenir el compromís per salvar el Girona

Els gironins juguen a Getafe amb l’estímul de veure’s fora dels llocs de descens

Jordi Bofill
2 min
Àlex Granell, celebrant la victòria contra el Sevilla

GironaFa una setmana, el Girona i els seus aficionats es van conjurar per tirar endavant els tres punts contra el Sevilla, que els van permetre sortir dels llocs de descens. L’estímul positiu i la injecció per a l’estat d’ànim han sigut sublims, perquè Montilivi ha oblidat l’angoixa i torna a confiar en una salvació que té a les seves mans. No cal mirar rivals ni estar pendent de cap camp on no juguin els blanc-i-vermells, perquè a tres jornades perquè s’acabi la Lliga els d’Eusebio depenen únicament de si mateixos. Només hi ha una condició si volen viure un tercer any a Primera: mantenir la intensitat. Contra el Getafe (12 hores, BeIN LaLiga), el compromís segueix sent innegociable.

Eusebio Sacristán, com li ha passat tot l’any, estarà condicionat per les absències. Ni un partit tranquil està tenint el val·lisoletà, que ha deixat de costat els rumors i els dubtes per recuperar una confiança que per moments tothom va perdre. Sense Muniesa, sancionat, ni Douglas Luiz, lesionat, l’alineació es tornarà a veure sacsejada: Aleix Garcia al mig del camp podria ser l’escollit, i també hi ha el dubte de si Valery passarà a l’esquerra –Raúl García no viatja, ho fa Planas– i entrarà Ramalho a la dreta, que juntament amb Roberts són les principals novetats. S’ha de tenir en compte que Ramalho, Pere Pons i Stuani acumulen quatre grogues, i el Girona-Llevant de la setmana que ve serà més decisiu que el partit a Getafe. Mentre Pons té més complicat abandonar la titularitat, perquè Douglas no hi és, Stuani podria començar a la banqueta donant-li el relleu a Doumbia.

Bordalás, que només té la baixa important d’Antunes, vol continuar creient en el miracle europeu. Només l’Atlètic de Simeone ha encaixat menys gols que el seu Getafe en tota la Lliga (23 a 31), que s’aferra a la dolça temporada de la seva parella de golejadors: Jaime Mata i Jorge Molina han marcat el 61% dels gols (27 de 44). La dependència amb Stuani i Portu, però, encara és més gran: sumen el 74% dels gols gironins (26 de 35).

stats