Barça

Messi, campió per fi amb l’Argentina, ja pot renovar tranquil

El Barça espera un gest del 10 en relació a la seva continuïtat, que encara depèn del límit salarial

2 min
Leo Messi, acompanyat dels seus companys de la selecció argentina, aixecant la Copa Amèrica diumenge a la matinada a Rio de Janeiro.

BarcelonaLionel Messi ha fet realitat un dels pocs somnis que li quedaven per complir: guanyar un títol amb la seva selecció. 28 anys després de l’últim campionat, l’albiceleste va guanyar la Copa Amèrica en un triomf que serà recordat durant anys a l’Argentina. Si poder alçar una copa sempre dona plaer, fer-ho derrotant el teu etern rival a casa seva és encara millor. En un partit brut, amb moltes faltes, l’Argentina va anul·lar el joc ofensiu del Brasil per abaixar-li els fums a casa seva, a l’estadi de Maracanã (0-1). Un gol d’Ángel Di María a la primera part va ser prou perquè els deixebles de Lionel Scaloni oferissin en safata a Messi, el seu capità, aquesta copa que tantes nits havia somiat alçar.

Messi va poder guanyar, per fi, una final. Havia de ser així. L’any de la mort de Maradona, l’any en què tot es decidia a Maracanã. L’any en què Messi, coses de la vida, no té contracte mentre Joan Laporta fa mans i mànigues per fer sostenible la seva continuïtat al Barça. “M’he tret una espina. No he jugat lesionat, però tenia algunes molèsties a la cuixa. Han sigut molts partits seguits en pocs dies”, va explicar el davanter de Rosario, que ara iniciarà les vacances en família mentre el seu pare i els seus assessors continuen treballant perquè segueixi jugant al Camp Nou. Tot i que el club continuï tractant-lo com un futbolista de la seva propietat en totes les seves comunicacions, la realitat és que el 10 no té cap obligació contractual com a blaugrana des de l’1 de juliol.

El Barça hauria preferit que Messi no arribés al punt de convertir-se en agent lliure, però sobretot dues circumstàncies han propiciat que la renovació encara no hagi cristal·litzat. Tot i que la predisposició entre les parts és bona des de fa mesos, el dificilíssim context econòmic que travessa el club ha impossibilitat l’escenificació de l’ampliació. La Lliga, amb l’omnipresent Javier Tebas com a portaveu, repeteix que no hi haurà exempcions per sortejar el límit salarial i que l’única via per poder inscriure el nou contracte de Messi implica buidar el vestidor d’actius que cobren massa pel que rendeixen. D’altra banda, la fiscalitat de l’acord ha generat diversos maldecaps, ja que es preveuen pagaments importants de l’entitat quan l’argentí, que ja va ser condemnat per frau fa uns anys i si reincideix podria anar a la presó, ja no sigui futbolista del primer equip i estigui esgotant la seva carrera en un futbol menys exigent.

Un gest des de les vacances

Entre aquests dos factors i el curs de la Copa Amèrica, Messi no ha enviat cap missatge públic que confirmi que seguirà al Barça. Ara, amb la competició sentenciada a favor dels seus interessos, si el 10 té qualsevol gest en aquest sentit, tranquil·litzarà les veus més patidores de la planta noble del Camp Nou, on s’assegura que la renovació és un assumpte que condueix personalment Laporta amb l’assessorament de poques persones de la seva confiança. Optimista de mena, el president insisteix que les negociacions van per bon camí. Tot i això, han passat els dies, s’ha esgotat el contracte vigent, la nefasta herència rebuda fa estralls i fins i tot Koeman admet la seva preocupació.

stats