COPA DAVIS
Esports 21/11/2014

Gaël Monfils fa miques Roger Federer i empata la final de la Copa Davis

El francès ha imposat el seu servei contra un suís poc adaptat a la terra batuda

Ara
1 min
Monfils, celebrant un punt contra Federer

BarcelonaFrança i Suïssa empaten 1-1 després de la primera jornada de la final de la Copa Davis. Després del triomf del suís Wawrinka sobre Tsgona en el primer partit, Gaël Monfils ha aixecat la moral dels francesos en escombrar de la pista un Roger Federer difícil de reconèixer. Monfils s'ha imposat en tres sets: 6-1, 6-4 i 6-3.

Federer, que no ha guanyat mai la Copa Davis, ha afrontat el primer partit sobre terra batuda en sis mesos (el darrer va ser a Roland Garros), i no ha pogut aturar mai el servei d'un Monfils magnífic. Durant el primer set, Monfils ha guanyat tots els punts en que ha fet entrar el primer servei, servint per sobre dels 220 km/h. El francès, que mai havia derrotat Federer sobre terra baturda, s'ha endut el primer set per 6-1

Federer, molt insegur i sense fer entrar cops guanyadors, ha aconseguit aturar l'allau de joc al segon set, però Monfils no ha cedit ni una pilota de break, aprofitant l'única que ha tingut al segon set (6-4).

Al tercer set, Federer ha intentat modificar el seu joc per controlar el partit, però Monfils tenia el seu dia i li ha trencat el servei al cinquè joc, sentenciant després el partit amb el seu servei. Federer, el jugador que ha jugat més partits aquesta temporada, no ha aconseguit trencar ni un sol cop el servei de Monfils i ha acabat amb més de 30 errades no forçades. Dissabte es jugarà la jornada de dobles d'una final que s'haurà de decidir diumenge. Suïssa mai ha guanyat la Davis.

stats