MOTOCICLISME
Esports 04/05/2014

Quatre de quatre per a un intractable Marc Márquez

El pilot de Cervera ha aconseguit la 'pole' i el triomf en les quatre primeres curses de l'any. A Jerez l'han acompanyat al podi Valentino Rossi i Dani Pedrosa

Nuria García
2 min
Marc Márquez saluda a l'afició que s'ha aplegat al circuit de Jerez / MARCELO DEL POZO / REUTERS

BarcelonaSi l'any passat Marc Márquez va donar la sorpresa després de debutar i guanyar el campionat, aquest any segueix sorprenent tothom. La superioritat amb què el de Cervera ha començat el Mundial sembla insultant, ja que ha aconseguit la 'pole position' i el triomf en totes i cadascuna de les quatre curses que fins ara s'han disputat.

Aquest diumenge, al circuit de Jerez, Márquez ha tornat a guanyar. I això que el traçat andalús era una de les assignatures pendents del de Cervera perquè, després de cinc curses, mai hi havia guanyat. Arrencava des de la primera posició i, tot i que ha sortit bé, s'ha vist superat per Valentino Rossi en els primers revolts. Qui no ha fet una bona arrencada ha estat Jorge Lorenzo. I és que el mallorquí porta tot el cap de setmana amb problemes quan ha intentat assajar la sortida.

Ha estat, doncs, un inici de cursa dels que agraden tant al de Cervera com a l'italià, lluitant i passant-se diverses vegades l'un a l'altre i amb Lorenzo esperant al darrere la seva oportunitat. Però quan, després d'uns quants avançaments que han estat celebrats pels aficionats que omplien el circuit de Jerez, Márquez s'ha situat primer, ha dit adéu. Volta darrere volta, el català anava ampliant les diferències amb Rossi, que també ha aconseguit fer una mica de forat amb el tercer classificat, Jorge Lorenzo. Així, el mallorquí ha hagut d'estar més pendent de defensar la tercera posició davant dels atacs de Dani Pedrosa que d'intentar retallar diferències amb el seu company a Yamaha.

El de Castellar del Vallès ha estudiat els moviments de Lorenzo fins que, quan faltaven set voltes per a la bandera a quadres, Pedrosa ha superat el mallorquí en plena frenada. El català ha tractat d'acostar-se a Rossi, però no ha pogut atacar l'italià.

Per la seva banda, Aleix Espargaró, que ha lluitat amb Dovizioso per la cinquena posició, ha acabat finalment setè, i el seu germà Pol ha acabat novè.

stats