Motor

Bagnaia ja prepara la pròxima temporada dominant els entrenaments oficials a Portimão

L'italià encadena la cinquena 'pole' consecutiva en una cursa on no hi haurà Marc Márquez

Francesco Pecco Bagnaia

BarcelonaL’italià Francesco Pecco Bagnaia (Ducati Desmosedici GP21) sortirà primer al Gran Premi de l’Algarve de MotoGP al circuit de Portimão, després d'aconseguir la seva cinquena pole position consecutiva. Bagnaia, el pilot més en forma, ha vist com el francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) guanyava el Mundial gràcies al coixí de punts de les primeres curses. L’italià, però, vol fer de les dues últimes curses una declaració d’intencions de cara a la temporada que ve, quan un dels seus rivals hauria de ser un Marc Márquez absent a Portugal per problemes físics.

Bagnaia aspira a ser l’hereu d’un Valentino Rossi que segueix acomiadant-se de la competició amb resultats discrets. Quartararo, per cert, sortirà en la setena posició. L’australià Jack Miller i el mallorquí Joan Mir sortiran al costat de Bagnaia a la primera fila de la cursa (14 h / DAZN i Movistar Plus).

'Pole' de Sergio García Dols

A Moto2, el madrileny Raúl Fernández (Kalex) sortirà per davant del seu company d’equip i líder del Mundial, l’australià Remy Gardner. Malgrat patir una forta caiguda divendres, Gardner va aguantar el ritme de Fernández i defensarà el lideratge a la penúltima cursa de la temporada (15.30 h).

Finalment, a Moto3, el valencià Sergio García Dols (Gasgas) va obtenir la primera pole de la seva carrera pocs dies després de ser a l’hospital per la greu caiguda que va patir a Austin. El líder del Mundial, el murcià Pedro Acosta (KTM), sortirà de la 14a posició. L’italià Dennis Foggia (Honda), únic pilot amb aspiracions de superar Acosta a la general, va acabar quart i confia poder arribar a l'última cursa del Mundial encara amb opcions. La cursa comença a les 12.20 h.